Desert tort cu dulceata de trandafiri

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu dulceata de trandafiri

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu dulceata de trandafiri

 

E cu trandafiri, e cadou dulce pentru o fata la fel de dulce si draga mie.

Blat 18 cm 200 g biscuiti cu unt 140 g unt 82% grasime 100 g fulgi de migdale prajiti Crema cu dulceata de trandafiri 350 g dulceata de trandafiri 150 ml lapte cu 3,5% grasime 3 galbenusuri 4 foi gelatina 150 ml smantana pentru frisca un pic de colorant rosu gel pentru intensificare culoare Crema de ciocolata alba Callebaut 3 galbenusuri 50 g zahar pudra 150 ml lapte cu 3,5% grasime 150 g ciocolata alba Callebaut 150 ml smantana pentru frisca 4 foi de gelatina Decor petale de trandafiri de dulceata 100 ml apa+ 50 ml sirop de trandafir+2 foi gelatina

Blat : Am folosit un inel reglabil pentru tort pe care l-am imbracat la exterior cu folie alimentara la interior cu folie acetata. Am prajit fulgii de migdale si impreuna cu biscuitii i-am pus in robot si am maruntit, nu foarte tare, am vrut sa se simta migdalele. Am topit untul si apoi l-am pus peste amestecul de biscuiti cu migdale, am omogenizat. Am pus amestecul in forma de tort am presat bine, apoi am bagat forma la frigider sa se intareasca.

Frisca : Am mixat bine cei 300 ml smantana pentru frisca, 150 de la crema de trandafiri si 150 de la crema de ciocolata. Am mixat pana am obtinut o frisca ferma, nu am adaugat zahar, am considerat ca este suficient zahar de la dulceata si de la ciocolata. Am bagat frisca la frigider pana am inceput sa fac cremele.

Crema cu dulceata de trandafiri : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Am pus dulceata cu laptele in blender si am blendat, apoi am adaugat si galbenusurile si un pic de colorant, am vrut o culoare mai intensa, am mai blendat 1-2 min, apoi am pus amestecul intr-un castron de inox si l-am asezat pe baie de abur, am amestecat continuu pana sa infierbantat. Am tras castronul deoparte, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema, am lasat crema sa ajunga la sub 30 grade temperatura, apoi am incorporat 150 g frisca. Am scos forma de tort din frigider si am turnat crema in forma, am dat forma la frigider pentru cel putin 2 ore sau pana se intareste bine.

Crema de ciocolata alba : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron am amestecat galbenusurile cu zaharul pudra, apoi am adaugat laptele, am pus castronul pe baie de abur, am adaugat si ciocolata si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul deoparte, am stors gelatina si am incorporat-o in crema. Am lasat sa scada temperatura sub 30 grade apoi am incorporat restul de 150 g frisca. Am scos forma de tort din frigider dupa 2 ore si am turnat crema de ciocolata peste crema de dulceata de trandafiri. Am bagat forma din nou la frigider pentru 30 min, apoi am ornat cu petale de trandafiri. Am facut un jeleu din apa, sirop de trandafiri, am pus la fiert apa cu siropul, am lasat sa dea in cateva clocote, am tras de pe foc si am adaugat geletina hidratat in apa. Am lasat sa se mai raceasca, nu foarte mult, apoi am turnat jeleu peste decorul din petale d etrandafiri. Am bagat tortul la frigider pana a doua zi. 

Ingrediente Desert tort cu dulceata de trandafiri

Blat 18 cm

200 g biscuiti cu unt

140 g unt 82% grasime

100 g fulgi de migdale prajiti

Crema cu dulceata de trandafiri

350 g dulceata de trandafiri

150 ml lapte cu 3,5% grasime

3 galbenusuri

4 foi gelatina

150 ml smantana pentru frisca

un pic de colorant rosu gel pentru intensificare culoare

Crema de ciocolata alba Callebaut

3 galbenusuri

50 g zahar pudra

150 ml lapte cu 3,5% grasime

150 g ciocolata alba Callebaut

150 ml smantana pentru frisca

4 foi de gelatina

Decor

petale de trandafiri de dulceata

100 ml apa+ 50 ml sirop de trandafir+2 foi gelatina

Categorii