Desert tort cu flori
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu flori
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu flori
Tort cu blat de nucă, cremă de unt, îmbrăcat în frișcă și decorat cu multe floricele pe care le-am făcut din pastă de zahăr (fondant) și la care am lucrat o după-amiază întreagă. Acestea trebuie făcute cu o zi înainte, ca să se usuce bine (în contact cu frișca se înmoaie).
Ingrediente Desert tort cu flori
pentru blat:
5 ouă L,
un vârf linguriţă sare,
4 linguri zahăr brut,
un plic praf de copt,
2 linguri (pline) făină,
7 linguri (pline) nucă,
pentru sirop:
400 ml apă,
2 linguri zahăr brut,
2 linguriţe esenţă de rom,
pentru crema de unt:
200 g unt 82% grăsime,
2 linguri zahăr tos,
Un plic zahăr vanilat Bourbon,
1 lingură (cu vârf) cacao neagră,
pentru decor:
300 ml frişcă lichidă,
100 g ciocolată albă,
100 g mascarpone,
3 picături colorant alimentar galben,
Flori, inimioare și frunze de zahăr (trandafiri, hortensii) făcute în casă,
Câteva căpșune,
Câteva decorațiuni de ciocolată din comerț,
perluțe de zahăr din comerț