Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)
Daca tot am pregatit un blat de tort, am facut repede 2 creme si l-am ornat dupa placul copiilor, cu multe "calorii" si colorat! Doar ce am avut prin casa! :D Sper sa va inspire!
Pentru blat: https://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-aroma-de-rom-96076.html 3 oua 200g zahar 70g unt la temperatura camerei (moale) 190g faina 1 lingurita praf de copt un praf de sare esenta de rom (dupa gust) 200ml smantana pentru frisca naindulcita Sirop: (cantitatile in functie de cat de insiropat il doriti) apa esenta de vanilie zahar dupa gust Pentru mousse-ul de fructe de padure: 170g coulis de fructe de padure 2 foi gelatina+apa rece 75g iaurt grecesc 150ml smantana pentru frisca 1 lingura zahar pudra Pentru mousse-ul de ciocolata: 100g ciocolata ( eu am folosit Merci cu bucati mici de alune-foto) 30ml lapte 1 foaie de gelatina 130ml smantana pentru frisca 1 lingura zahar pudra Pentru Jeleu de ciocolata alba: 50g ciocolata alba 50 frisca lichida fierbinte 2g gelatina sau o foaie apa receMod de preparare blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru frisca si esenta de rom, mixam din nou, pe urma punem faina cu praful de copt, mixam pana omogenizam bine toata compozita, iar la final untul ( trebuie sa fie moale, pentru a se omogeniza mai usor in compozitie). Turnam compozitia rezultata intr-o tava de 22cm tapetata cu hartie de copt, doar pe fundul tavii si unsa cu ulei si faina pe margini, apoi o damla cuptorul preincalzit la 160°C pentru circa 1 ora.
Mod de preparare sirop:
Incalzim apa cu zaharul si esenta de vanilie pana da un clocot, apoi lasam la racit.
Mod de preparare mousse fructe de padure: Punem gelatina in apa rece 10 minute. Piureul (coulis-ul) de fructe il incalzim la microunda, atat cat sa suportam la deget, apoi adaugam gelatina, omogenizam si lasam sa se racoreasca. Intre timp mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma. In piureul de fructe caldut adaugam iaurtul grecesc si o lingura de frisca batuta (asta pentru a aduce piureul la o temperatura scazuta), apoi turnam totul peste frisca mixata si omogenizam.
Mod de preparare mousse de ciocolata:
Punem foaia de gelatina la hidratat in apa rece. Ciocolata o topim impreuna cu laptele, adaugam foaia de gelatina si lasam sa ajunga la temperatura camerei. Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu ciocolata si omogenizam. Mod d preparare jeleu de ciocolata alba:
Hidratam gelatina in apa rece. Frisca lichida fierbinte o turnam peste ciocolata alba taiata marunt pentru a se topi mai repede, amestecam, apoi punem gelatina hidratata si omogenizam bine totul.
Asamblare: Pe un platou, intr-un inel de 22cm acoperit cu folie de acetat, punem prima felie de blat, insiropam bine, punem mousse-ul de fructe de padure, a doua felie de blat si dam la rece jumatate de ora. Dupa, insiropam blatul, punem mousse-ul de ciocolata, dam din nou la rece 15 minute si la final jeleul de ciocolata alba. Dam la frigider pana a doua zi. Cand ii scoateti inelul si folia de acetat il puteti inveli in crema, eu l-am preferat simplu si l-am decorat dupa placerea copiilor, cu multe bombonele colorate, jeleuri si ciocolata. O bunatate de tort!
Ingrediente Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)
Pentru blat: https://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-aroma-de-rom-96076.html
3 oua
200g zahar
70g unt la temperatura camerei (moale)
190g faina
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
esenta de rom (dupa gust)
200ml smantana pentru frisca naindulcita
Sirop: (cantitatile in functie de cat de insiropat il doriti)
apa
esenta de vanilie
zahar dupa gust
Pentru mousse-ul de fructe de padure:
170g coulis de fructe de padure
2 foi gelatina+apa rece
75g iaurt grecesc
150ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra
Pentru mousse-ul de ciocolata:
100g ciocolata ( eu am folosit Merci cu bucati mici de alune-foto)
30ml lapte
1 foaie de gelatina
130ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra
Pentru Jeleu de ciocolata alba:
50g ciocolata alba
50 frisca lichida fierbinte
2g gelatina sau o foaie
apa rece