Desert tort cu hortensii si trandafiri de ceai
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu hortensii si trandafiri de ceai
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu hortensii si trandafiri de ceai
Pe 16 mai o sărbătorim pe una dintre surorile mele, Cristina. Pentru că ei îi plac mult migdalele, ciocolata și hortensiile, i-am pregtit un tort în care să combin tot ce-i place ei. Cu un blat de migdale, cremă de ciocolată, nu putea fi mai frumos decât decorându-l cu flori din cremă: hortensii și trandafiri de ceai. ”retete pentru mese in familie"
Ingrediente Desert tort cu hortensii si trandafiri de ceai
pentru blat:
5 ouă M,
un vârf linguriţă sare,
5 ml îndulcitor,
un plic praf de copt,
70 g făină,
70 g migdale măcinate,
pentru sirop:
o jumătate de măr,
o jumătate de pară,
200 ml apă,
200 vin alb,
5 ml îndulcitor,
Pentru crema de ciocolată:
100 g cremă mascarpone,
65 g mix ciocolată cu lapte și amăruie,
150 ml frişcă lichidă,
pentru decor:
150 g cremă mascarpone,
300 ml frişcă lichidă,
colorant alimentar galben, colorant alimentar roșu, colorant alimentar verde, colorant alimentar albastru