Desert tort cu iaurt, mascarpone si piersici

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu iaurt, mascarpone si piersici

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu iaurt, mascarpone si piersici

 

Am cumparat niste faina de cocos de la Lidl si am zis sa vad ce este de capul ei. Am facut un blat cu diametrul de 20 cm,nu l-am vrut inalt, oricum nu a crescut cine stie ce, blatul l-am insiropat bine cu sirop din compot de piersici.

Blat cu faina de cocos ( diametrul de 20 cm) 3 oua 3 linguri zahar 2 linguri faina cocos 1 lingura rasa cu cacao un praf de sare Crema cu iaurt si mascarpone 3 oua 120 g zahar 2 linguri lapte 250 g iaurt in stil grecesc 5,4% grasime 250 g mascarpone 10 g gelatina + 40 ml apa rece piersici din compot taiate marunt 19 piscoturi inmuiate in sirop de la compotul de piersici Frisca 400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime 2 linguri zahar farin decor aschii pe ciocolata piersici

Blat diametrul 20 cm. Am folosit un inel de tort reglabil, tapetat cu hartie de copt. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez, am incorporat galbenusurile apoi faian de ccos si cacao. Am pus compozitia in forma si am dat forma la cuptor pentru cca 14-15 min. Am scos blatul din forma si l-am lasat sa se raceasca.

Crema de iaurt si mascarpone : Am pus galatina la hidratat in apa rece.  Intr-un castron de inox am pus ouale impreuna cu zaharul si laptele, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce compozitia si-a dublat volumul. Am tras castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata. Separat am mixat iaurtul si mascarponele, apoi am incorporat crema de oua. Am lasat cateva minute crema pana am montat inelul de tort, reglat la 20 cm , am sezat folie acetata. Am pus inelul pe o farfurie, am asezat blatul si l-am insiropat bine cu sirop de la compot, pe margine am asezat 19 piscoturi inmuiate in sirop de la compot, apoi am turnat crema de iaurt si mascarpone. Am taiat 2 jumatati de piersica in cubulete mai mici si le-am adaugat peste crema.Am mixat smatana pentru frisca impreuna cu zaharul farin, apoi am asezat o parte din frisca peste crema de iaurt si mascarpone. Am ornat cu persici taiate , frisca si aschii de ciocolata. Am dat forma la frigider pentru cca 4 ore. Dupa 4 ore am scos inelul si folia acetata si am trecut la sedinta foto.

Ingrediente Desert tort cu iaurt, mascarpone si piersici

Blat cu faina de cocos ( diametrul de 20 cm)

3 oua

3 linguri zahar

2 linguri faina cocos

1 lingura rasa cu cacao

un praf de sare

Crema cu iaurt si mascarpone

3 oua

120 g zahar

2 linguri lapte

250 g iaurt in stil grecesc 5,4% grasime

250 g mascarpone

10 g gelatina + 40 ml apa rece

piersici din compot taiate marunt

19 piscoturi inmuiate in sirop de la compotul de piersici

Frisca

400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

2 linguri zahar farin

decor

aschii pe ciocolata

piersici

Categorii