Desert tort cu jeleu de mango si piersica
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Italia. Cum sa faci Desert tort cu jeleu de mango si piersica
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu jeleu de mango si piersica
Crema fina de ciocolata alba, jeleu dulce acrisor ..
INGREDIENTE
Se incepe cu pregatirea jeleului , se curata fructul de mango, se taie cuburi, dupa care se storc si piersicile. Se pun intr-un pahar inalt, se fruleaza bine Intr-un pahar cu 100 ml apa se dizolva pentru 10 minute gelatina, se adauga peste fructe si se mixeaza bine .se pune pe o farfurie si se da la rece.
Dupa care se pregateste blatul ,in mod clasic ,se separa galbenusurile de albusuri ,se mixeaza bine albusurile cu un pic de sare ,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar ,treptat se adauga si uleiul .se incorporeaza aroma de vanilie ,faina si praful de copt ,se mixeaza bine ,la final se incorporeaza albusurile ,cu o paleta de silicon sau un tel ,amestecand usor de jos in sus ,compozita trebuie sa fie omogena. Se tapeaza tava ,se pune compozitia ,se da la cuptor (preincalzit) la 180 ° pentru 20-25 minute ,verificam coptura. Blatul se lasa la racit.
Crema mouse cu ciocolata alba : Se topeste ciocolata (eu folosesc cuptorul cu microunde ,dar puteti face si pe baie cu aburi) se amesteca mascarponele cu zaharul pudra ,treptat se incorporeaza frisca si ciocolata racita ,aroma de vanilie,se lasa la rece macar o ora ,sau cateva minute in congelator,dupa care se mixeaza bine ,astfel se obtine o crema pufoasa si omogena.
Asamblare : blatul se taie in doua parti,se aseaza prima parte pe platou ,se insiropeaza cu sucul din compot,se unge cu putina crema ,oe margini se aseaza cateva felii subtiri de piersica ,se pune jeleul ,crema ,si ultima parte de blat insiropat,se imbraca in frisca ,se da la rece .Dupa care se decoreaza dupa bunul plac :)
*Tortul se pastreaza la rece .
Ingrediente Desert tort cu jeleu de mango si piersica
Blat :
4 oua
80 gr faina
80 gr zahar
20 ml ulei.
1 praf de sare.
aroma de vanilie.
1 praf de copt.
tava rotunda diametru 18.
Crema mouse ciocolata alba:
200 gr mascarpone
100 gr ciocolata alba
esenta de vanilie.
100 ml frisca lichida
2 linguri zahar pudra
Jeleu:
Compot de piersici (400 gr)
1 fruct mango foarte bine copt
1 plic gelatina.
100 ml apa
Decor:
piscoturi
frisca
colorant alimentar.
flori.