Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra
Pentru ca ador prajiturile cu visine (daca ati observat) am pregatit un tort cu jeleu de visine si un mousse cu gust intens de ciocolata.
Blat: 2 oua un praf de sare 60 gr zahar 45 gr faina 15 gr cacao neagra 5 gr praf de copt Jeleu de visine: 350 gr visine 3 linguri zahar 2-3 linguri apa 1 plic gelatina Mousse de ciocolata: 200 gr ciocolata neagra 125 gr lapte 15 gr gelatina 500 gr smantana 32% grasime 100 gr zahar pudra Sirop: 150 ml apa 2 linguri zahar 1 lingura lichior de cirese Glazura: 80 ml frisca lichida 120 gr ciocolata neagra Decor: ciocolata rasa inimioare de ciocolata sticlute de ciocolata cu lichiorPregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam gelatina hidratata. Omogenizam bine, lasam sa se racoreasca putin si turnam jeleul intr-o forma de tort tapetata cu folie alimentara. Acoperim jeleul cu folie si deasupra si dam vasul la congelator pentru 1-2 ore.
Pentru blat mixam ouale intregi cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt si amestecam usor cu o spatula.
Turnam compozitia intr-o forma de tort de 22 cm pe fundul careia am pus hartie de copt si ai carei pereti i-am uns cu unt. Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.
Pregatim mousse-ul de ciocolata. Rupem ciocolata bucati si o asezam intr-un castron. Hidratam gelatina in 3 linguri de apa rece sau lapte. Infierbantam laptele si il amestecam cu gelatina hidratata astfel: turnam cateva linguri de lapte fierbinte peste gelatina amestecand continuu, apoi turnam toata gelatina peste lapte. Laptele fierbinte cu gelatina o turnam peste ciocolata si amestecam bine cu un tel, apoi lasam sa se racoreasca.
Intre timp batem smantana cu zaharul pudra cat sa se tina, apoi adaugam ciocolata. Amestecam usor cu o spatula.
Montam tortul in forma de tort in care am copt blatul. Asezam in partea de jos folie alimentara, iar pe pereti hartie de copt sau folie acetat daca dorim sa fie foarte netezi. Turnam in forma jumatate din mousse-ul de ciocolata, asezam jeleul pe care l-am scos din folie, apoi turnam restul de mousse. Asezam blatul de tort, pe care il insiropam usor.
Dam tortul la frigider pentru cateva ore, apoi il scoatem si il intoarcem invers pe platoul de servire. Pentru glazura infierbantam frisca, apoi o turnam peste ciocolata rupta bucati. Amestecam bine si o lasam sa se racoreasca, apoi turnam peste tort. Decoram dupa imaginatie.
Ingrediente Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra
Blat: 2 oua un praf de sare 60 gr zahar 45 gr faina 15 gr cacao neagra 5 gr praf de copt Jeleu de visine: 350 gr visine 3 linguri zahar 2-3 linguri apa 1 plic gelatina Mousse de ciocolata: 200 gr ciocolata neagra 125 gr lapte 15 gr gelatina 500 gr smantana 32% grasime 100 gr zahar pudra Sirop: 150 ml apa 2 linguri zahar 1 lingura lichior de cirese Glazura: 80 ml frisca lichida 120 gr ciocolata neagra Decor: ciocolata rasa inimioare de ciocolata sticlute de ciocolata cu lichior
2 oua
un praf de sare
60 gr zahar
45 gr faina
15 gr cacao neagra
5 gr praf de copt
350 gr visine
3 linguri zahar
2-3 linguri apa
1 plic gelatina
200 gr ciocolata neagra
125 gr lapte
15 gr gelatina
500 gr smantana 32% grasime
100 gr zahar pudra
150 ml apa
2 linguri zahar
1 lingura lichior de cirese
80 ml frisca lichida
120 gr ciocolata neagra
ciocolata rasa
inimioare de ciocolata
sticlute de ciocolata cu lichior