Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere
Pudra matcha, se obtine prin procesul de macinare a frunzelor de ceai verde. Mousse-ul de mango se obtine din fructe bine copate de mango, facute piure. Daca nu gasiti fructe faine in magazin, cautati piure-uri gata facute la borcan. Eu am gasit unul de calitate in magazinul DM din mall. "Bunatati pentru Craciun"
INGREDIENTE
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare si zaharul pana obtinem o bezea ferma. Se adauga treptat galbenusurile, unul cate unul in timp ce mixam. Adaugam uleiul, coaja si zeama de la o lamaie si mixam pana la incorporarea ingredientelor. Faina, pudra de matcha, praful de copt se trec printr-o strecuratoare. Se amesteca cu spuma de oua cu o spatula. Avem grija sa folosim miscari lente, de jos in sus. Se coace pandispanul in tava captusita cu hartie de copt, in cuptorul incins la 175-180 grade, pentru 20-25 minute. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca pentru cateva minute in forma, apoi il rasturnam pe un gratar si-l lasam sa se raceasca complet.
Pentru creme:
Gelatina se pune la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Se dizolva pe flacara cea mai mica a aragazului sau in cuptorul cu microunde pentru 15-20 secunde.
Frisca se bate spuma cu 100 gr zahar.
Perele, eu am folosit 6 jumatati, se taie cubulete.
Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pe baie de aburi, pana se albesc. Peste galbenusuri se pune gelatina dizolvata.
Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi.
Pentru mousse de mango: piureul de mango se amesteca trebuie sa fie la temperatura camerei, se amesteca cu jumatate din crema de galbenusuri. Dupa ce am incorporat cele doua ingrediente le amestecam cu jumatate din frisca batuta spuma.
Pentru crema de ciocolata alba: se amesteca cu o spatula jumatatea ramasa de galbenusuri cu ciocolata topita si cateva picaturi de esenta de lamaie. Se adauga la frisca ramasa, se amesteca cu spatula. Se adauga perele taiate si se amesteca.
Pentru asamblare: se monteaza tava cu inel detasabil in care am copt pandispanul. Blatul racit se taie in doua felii. Se pune prima bucata de blat si se insiropeaza cu zeama din compot. Peste primul blat se pune mousse-ul de mango. Se da tava la frigider pentru 30-40 minute. Scoatem tava din frigider, se pune al doilea blat, se insiropeaza si se pune crema cu ciocolata alba si pere. Se da tava la frigider pentru 3-4 ore sau de preferat pana a doua zi.
Pentru decor eu al folosit ciocolata alba, fructe, matcha, felii de lamaie, bezele, fistic.
Ingrediente Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere
Pentru blat (tava de 24 cm):
5 oua
5 linguri zahar alb
1 praf de sare
5 linguri faina alba
1 lingurita pudra matcha
3 linguri ulei de floarea soarelui
Zeama si coaja de la 1 lamaie bio
1 lingurita praf de copt
Pentru creme:
400 ml smantana pentru frisca
140 gr zahar alb
1 compot pere
250 gr piure de mango
3-4 picaturi esenta de lamaie
1 plic gelatina granule+50 ml apa rece
3 galbenusuri de ou
100 gr ciocolata alba
Pentru decor: ciocolata alba, fructe, matcha, fistic