Desert tort cu mascarpone si jeleu de cirese

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu mascarpone si jeleu de cirese

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu mascarpone si jeleu de cirese

 

Un tort pe cat de simplu, pe atat de gustos pentru aceasta minunata zi! La multi ani, tuturor copiilor, mari si mici! :X 

Pt. blat:

4 oua 4 lg zahar 2 lg cacao 1/2 plic praf de copt un praf de sare 3 lg faina alba cateva cirese fara samburi

Pt. umplutura:

500 g mascarpone 200 ml smantana pt frisca 100 g lapte condensat 400 g cirese fara samburi 80 g zahar 2 lg zeama de lamaie 15 g amidon 5 lg apa

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul adaugat pe rand. Se lasa deoparte.

Galbenusurile se freaca cu cele 2 lg de cacao. Va rezulta o compozitie destul de consistenta. Se adauga 2-3 lg de spuma si se mixeaza la viteza mica pana se inmoaie usor compozitia. Se incorporeaza restul de spuma, treptat, folosindu-se o spatula.

Se toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza apoi se asaza din loc in loc ciresele fara samburi. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Se lasa blatul sa se raceasca bine apoi se taie in doua pe orizontala.

Umplutura: Ciresele se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Amidonul se dizolva in apa apoi se toarna peste cirese. Se amesteca sa nu faca cocoloase si se lasa la foc mic sa fiarba pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Intr-un bol se pune mascarponele impreuna cu laptele condensat si se mixeaza. Se toarna smantana pentru frisca treptat si se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena, nu foarte moale, nici foarte groasa.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza un blat. Se unge cu o parte din crema iar cu ajutorul unui posh se traseaza o margine de jur imprejurul tortului astfel incat sa nu curga jeleul. Se toarna jeleul de cirese, se niveleaza apoi se asaza al doilea blat. Se unge torul cu restul de crema si se orneaza dupa bunul plac al fiecaruia.

Pofta buna!

Ingrediente Desert tort cu mascarpone si jeleu de cirese

4 oua

4 lg zahar

2 lg cacao

1/2 plic praf de copt

un praf de sare

3 lg faina alba

cateva cirese fara samburi

500 g mascarpone

200 ml smantana pt frisca

100 g lapte condensat

400 g cirese fara samburi

80 g zahar

2 lg zeama de lamaie

15 g amidon

5 lg apa

Categorii