Desert tort cu migdale si crema de mascarpone

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu migdale si crema de mascarpone

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu migdale si crema de mascarpone

 

Am avut 3 tentative nereusite de macarons, deci pa si pusi, nu ma mai ocup cu asa ceva. Si pentru ca imi era ciuda ca nu mi-au iesit, am zis sa fac totusi ceva care sa ma consoleze. Asa s-a nascut acest tort in care am pus si putin colorant (la fel ca in macarons), am folosit mascarpone pentru crema si l-am ornat in genul multor torturi pe care le-am vazut in ultima vreme. Decat nimic, tot mai bun e acest tort! :D :)))

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

5 oua un praf de sare 10 lg zahar 2-3 picaturi colorant gel rosu 3 lg ulei 100 g migdale macinate 5 lg faina alba 1/2 plic praf de copt

Pt. crema:

250 g mascarpone 100 g ciocolata alba 3 lg lapte dulce 2 lg zahar pudra vanilat 200 ml smantana pentru frisca

Blat: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si tare. Se adauga colorantul rosu si se mai mixeaza putin pentru omogenizare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma si se incorporeaza. La final se adauga migdalele macinate si faina amesteca impreuna cu praful de copt. Se toarna intr-o tava cu diametrul de 21 cm si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit apoi se taie in 3 parti egale. Se pun deoparte.

Crema: Se pune ciocolata alba rupta in bucati impreuna cu laptele pe foc mic sa se topeasca. Se lasa sa se raceasca. Mascarponele se mixeaza apoi se toarna putin cate putin din ciocolata alba topita si se incorporeaza. Separat se mixeaza smantana pentru frisca cu 2 lg zahar pudra vanilat apoi se incorporeaza in crema putin cate putin, amestecand usor.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Cu ajutorul unui posh si a unui dui cu varful roptund se orneaza primul blat cu gramajoare de crema. Se pune al doilea blat si se procedeaza la fel cu crema. Deasupra se asaza ultimul blat si se orneaza cu gramajoare de crema. Se da torul la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Ingrediente Desert tort cu migdale si crema de mascarpone

5 oua

un praf de sare

10 lg zahar

2-3 picaturi colorant gel rosu

3 lg ulei

100 g migdale macinate

5 lg faina alba

1/2 plic praf de copt

250 g mascarpone

100 g ciocolata alba

3 lg lapte dulce

2 lg zahar pudra vanilat

200 ml smantana pentru frisca

Categorii