Desert tort cu morcovi si nuca

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu morcovi si nuca

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu morcovi si nuca

 

De foarte mult timp imi doream sa pregatesc un tort cu morcovi. Ca de obicei, la putin am fost sceptica, nu credeam ca o sa mananc, dar surpriza, m-a cucerit de la prima inghititura. Blatul este umed, nu are nevoie de insiropare si este foarte gustos. Iar crema de branza cu frisca si lamaie l-a facut sa fie grozav. Ma bucur mult ca am incercat reteta, o sa il pregatesc mai des cu siguranta si este perfect chiar si pentru sarbatorile! Poate il incercati si voi!

 

INGREDIENTE
Pentru blat: 4 oua (3 daca sunt mai mari) 120 gr zahar brut 70 ml ulei 100 gr nuca prajita si macinata 200 gr morcov dat pe razatoarea mica 170 gr faina 1 pliculet praf de copt 1 lingurita scortisoara 2 lingurite vanilie un praf de sare Pentru crema: 450 gr crema de branza 200 ml frisca lichida 2 linguri cu varf zahar pudra 1 lingurita esenta de lamaie

Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea. Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le incorporati peste albusuri. Adaugati morcovul ras, amestecati usor. Cerneti faina, o adaugati treptat, amestecati cu o paleta. La final incorporati vanilia, scortisoara si praful de copt.

Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 18 cm. Turnati compozitia de blat, il introduceti in cuptorul incins, pentru 30-40 de minute, pana este copt si trece testul scobitorii. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Il taiati in 3 foi. Puteti opta sa coaceti foile de blat separat, eu asa procedez.

Crema: Intr-un bol mixati frisca rece 2-3 minute. Adaugati crema de branza, zaharul pudra, esenta de lamaie si mixati pana obtineti o crema spumoasa. Asezati prima foaie de blat pe un platou. Puneti cam 1/3 din crema, o nivelati. Asezati iar blat, iar 1/3 din crema, nivelati si ultima foaie de blat. Apasati usor si dati tortul la rece o ora. Il scoateti din frigider si il imbracati in crema ramasa. Il decorati dupa preferinte! Sa aveti pofta! Sursa de inspiratie

Ingrediente Desert tort cu morcovi si nuca

Pentru blat: 4 oua (3 daca sunt mai mari) 120 gr zahar brut 70 ml ulei 100 gr nuca prajita si macinata 200 gr morcov dat pe razatoarea mica 170 gr faina 1 pliculet praf de copt 1 lingurita scortisoara 2 lingurite vanilie un praf de sare Pentru crema: 450 gr crema de branza 200 ml frisca lichida 2 linguri cu varf zahar pudra 1 lingurita esenta de lamaie

4 oua (3 daca sunt mai mari)

120 gr zahar brut

70 ml ulei

100 gr nuca prajita si macinata

200 gr morcov dat pe razatoarea mica

170 gr faina

1 pliculet praf de copt

1 lingurita scortisoara

2 lingurite vanilie

un praf de sare

450 gr crema de branza

200 ml frisca lichida

2 linguri cu varf zahar pudra

1 lingurita esenta de lamaie

Categorii