Desert tort cu mousse de mango si ciocolata
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu mousse de mango si ciocolata
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu mousse de mango si ciocolata
Crema de baza este una bavareza, care se face din galbenusuri, lapte si smantana. Se aseamana mult cu crema de patiserie, diferenta este ca la cea de patiserie se foloseste amidon sau faina, iar la bavareza se foloseste gelatina. Pentru un gust fructat, deosebit, am folosit un mango bine copt, iar pentru un contrast de culoare si gust am facut un alt mousse de ciocolata. In plus am folosit putina dulceata de portocale, din cea cumparat de la Lidl. Aceasta dulceata ramane la latitudinea voastra daca vreti sa o folositi. Trebuie sa stiti ca are un gust usor amarui si s-ar putea sa nu placa tuturor. Asadar, daca credeti ca va place dulceata o puneti, daca nu, renuntati la ea.
Ingrediente Desert tort cu mousse de mango si ciocolata
Pentru blaturi(22 cm si 18 cm):
4 albusuri de ou (marimea L)
1 praf de sare
4 linguri de zahar
2 linguri apa rece
2 linguri ulei de floarea soarelui
4 linguri alune de padure decojite, usor prajite si macinate
2 linguri amidon alimentar
Pentru crema bavareza (mango):
1 mango bine copt
4 galbenusuri de ou
150 gr zahar
1 plic de gelatina granule(10 gr)
50 ml apa rece(pentru hidratat gelatina)
1 plic de extract de vanilie Finesse
200 ml smantana pentru frisca
200 ml lapte dulce
Optional un praf de curcuma(doar pentru culoare)
Pentru crema de ciocolata:
150 gr ciocolata52%cacao
200 ml smantana pentru frisca
50 ml lichior Anaretto
1 lingurita gelatina granule
Pentru decor:
Ciocolata topita, flori mici si uscate de culoare mov, afine de cultura, alune de padure pralinate
Optional:
2 linguri marmelada de portocale