Desert tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata
"Bunatati pentru Craciun"! Tortuletul nostru de Sarbatori!:x A fost super bun :x
INGREDIENTE
Pentru Blat: Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si dam deoparte. Ouale le mixam impreuna cu zaharul si sarea pana cand isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare. In compozitia rezultata adaugam ciocolata topita si amestecam cu mixerul la viteza mica. Turnam aluatul intr-o tava de 22cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini si dam la cuptor pentru circa 30 de minute. Cand este gata il lasam pe un gratar sa se raceasca, apoi il asezam din nou in tava in care l-am copt. Eu am pus si folie de plastic, dar nu este cazul! Eu am preferat sa-l insiropez, chiar daca blatul este ciocolatos si nu este necesar, noua asa ne place! Siropul il faceti dupa gustul vostru (mai dulce sau mai aromat).
Pentru Mousse-ul de portocale: Hidratam gelatina in apa rece comform instructiunilor de pe ambalaj. Sucul de potocale il punem intr-un ibric pe foc impreuna cu zaharul pana se infierbanta, apoi adaugam gelatina tinuta cateva secunde la microunda si omogenizam. Lasam sa se raceasca complet. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu sucul de portocale racit. La final adaugam ciocolata neagra taiata marunt si amestecam usor pana obtinem o crema aerata si uniforma. Turnam crema obtinuta peste blatul insiropat si dam la rece pentru jumatate de ora. Pentru spuma de ciocolata: Intr-un bol punem ciocolata rupta in bucatele, iar intr-un ibric incalzim smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere si turnam peste ciocolata. Lasam circa 1 minut, apoi amestecam bine, bine pana la omogenizare. Lasam sa se raceasca complet, apoi o dam la congelator pentru 30 minute. Dupa acest timp, scoatem ciocolata, adaugam zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Punem ciocolata spuma peste mousse-ul de portocale si decoram dupa imaginatie, eu am folosit piscoturi trecute prin glazura de ciocolata si cateva fructe.
Ingrediente Desert tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata
Pentru blatul de ciocolata (tava 22cm):
100 gr ciocolata neagra
50 gr unt
2 oua mari
65 gr zahar
80 gr faina
1 lingurita praf de copt Dr. Oetker
1 praf de sare
Sirop: apa+zahar+esenta de portocale si vanilie
Mousse de portocale:
250 ml suc proaspat de portocale
100 gr zahar
7 gr gelatina Dr. Oetker
200 ml smantana pt frisca
1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker
50 gr ciocolata neagra rasa
50 gr coaja de portocala confiata
Spuma de ciocolata:
200 ml smantana pt frisca
100 gr ciocolata neagra
1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker
Decor:
piscoturi
fructe
ciocolata neagra topita
creion roz pentru scris