Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie

 

 Mai facem un tort? Sigur, pur și simplu nu trebuie să fie o aniversare pentru a te bucura de o felie de tort! Tocmai am rupt niște nuci, așa că trebuia să fie o prăjitură cu nuci. Dar cu ce altceva? Am vrut crema de vanilie si cirese, sotul meu a spus ciocolata, asa ca le-am combinat si a iesit o nebunie! Deci, când faci tortul? 😊😊😊

Pentru blat: (forma 23 cm) 12 albusuri 10 linguri de pudră de îndulcitor (sau 10 linguri de zahăr) 200 gr nuci prajite si macinate 3 linguri de faina 1 praf de copt 1 lingurita de vanilie 2 linguri suc de lamaie Pentru crema de vanilie: 3 galbenusuri 500 ml lapte 6 linguri de îndulcitor pudră (sau 6 linguri de zahăr) 4 linguri amidon 150 gr unt 80% grăsime 2 lingurite de vanilie Pentru crema de ciocolata: 100 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor 100 ml frisca În plus: 250 ml gris pentru frisca 1 lingură de îndulcitor pudră 1: 2 (sau 2 linguri de zahăr pudră) sirop de vanilie pentru blaturi de sirop 1 borcan 370 gr cu cirese fara samburi (sau congelate)

Blat : Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adăugați treptat îndulcitorul, amestecați până obțineți o bezea fermă și lucioasă. Adăugați vanilia, praful de copt și sucul de lămâie. Se amestecă nuca măcinată și făina, cu mișcare lentă, folosind o spatulă de silicon. Împărțiți uniform compoziția în 3 boluri. Tapetați o tavă de 23 cm cu hârtie de copt, turnați prima parte din compoziție și nivelați-o. Pune blatul la cuptor la 170 de grade pentru 10 minute. Faceți același lucru cu celelalte două. Lasă-le să se răcească.

Crema de vanilie: Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu indulcitorul, adaugam laptele treptat si amestecam. Se pune amidonul, se amesteca bine si se da tigaia la foc. Rotiți continuu cu telul până când crema se îngroașă ca o budincă. Se ia de pe foc, se acopera cu folie, se lasa sa se raceasca. In crema racita se pune untul la temperatura camerei, in doua transe si se amesteca. La final se adauga vanilia.

Crema de ciocolata: Rupeti ciocolata in bucatele, puneti-o intr-un vas de inox impreuna cu frisca pentru frisca. Pune-le pe baie de aburi, amesteci pana se topeste complet ciocolata. Se da la frigider 2-3 ore. După acest timp, scoateți crema și amestecați-o. Așezați prima foaie de blat pe o farfurie, puneți un inel detașabil în jurul ei. Insiropați foaia de blat, puneți jumătate din crema de ciocolată, nivelați. Asezati jumatate din cirese la loc, adaugati jumatate din crema de vanilie si nivelati. Asezam a doua foaie, siropul, crema de ciocolata, visinele si restul de crema de vanilie. La final se aseaza a treia foaie si se insiropa. Lasam prajitura la rece 3-4 ore sau peste noapte.

Ingrediente Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie

Pentru blat: ( forma de 23 cm) 12 albusuri 10 linguri indulcitor pulbere (sau 10 linguri zahar) 200 gr nuca prajita si macinata 3 linguri faina 1 praf de copt 1 lingurita vanilie 2 linguri zeama de lamaie Pentru crema de vanilie: 3 galbenusuri 500 ml lapte 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar) 4 linguri amidon 150 gr unt 80% grasime 2 lingurite vanilie Pentru crema de ciocolata: 100 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor 100 ml smantana pentru frisca In plus: 250 ml samantana pentru frisca 1 lingura indulcitor pudra 1:2 (sau 2 linguri zahar pudra) sirop de vanilie pentru insiropat blaturile 1 borcan 370 gr cu visine fara samburi (sau congelate)

12 albusuri

10 linguri indulcitor pulbere (sau 10 linguri zahar)

200 gr nuca prajita si macinata

3 linguri faina

1 praf de copt

1 lingurita vanilie

2 linguri zeama de lamaie

3 galbenusuri

500 ml lapte

6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)

4 linguri amidon

150 gr unt 80% grasime

2 lingurite vanilie

100 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor

100 ml smantana pentru frisca

250 ml samantana pentru frisca

1 lingura indulcitor pudra 1:2 (sau 2 linguri zahar pudra)

sirop de vanilie pentru insiropat blaturile

1 borcan 370 gr cu visine fara samburi (sau congelate)

Categorii