Desert tort cu nuca de cocos si crema de unt cu cafea (Revelion 2021)

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu nuca de cocos si crema de unt cu cafea (Revelion 2021)

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu nuca de cocos si crema de unt cu cafea (Revelion 2021)

 

  Pentru noi, Revelionul este o dublă sărbătoare, pentru că îl sărbătorim pe tata (Vasile). Am pregătit un tort cu blat cu nuci (anul acesta am avut multe albușuri de la alte prăjituri, așa că am modificat un pic blatul), cremă de unt și cafea, sirop cu portocală și rom și un decor cu multă nucă de cocos, flori de frișcă, struguri albi (am găsit chiar fără semințe), dar și coacăze roșii (pe care le-am cumpărat la sfârșitul verii și le-am congelat special pentru torturi). "Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE
Blat: 9 albușuri, 4 gălbenușuri, Un praf de sare, 5 ml îndulcitor, 100 g nucă măcinată, 90 g făină albă, 7 g praf de copt, Sirop: 400 ml apă, 2 lingurițe coajă de portocală (ținută în zahăr, la borcan), 1 linguriță esență de rom, Crema de unt: 200 g unt 80% grăsime, 3 ml îndulcitor, 2 lingurițe cacao neagră, 1 linguriță cafea măcinată, 1 linguriță cafea solubilă, Decor: 250 g cremă mascarpone, 200 ml frișcă lichidă, Fulgi de cocos, după gust, Colorant alimentar gel galben, Colorant alimentar gel orange, Struguri albi (fără semințe), Coacăze roșii (congelate), Confetii de zahăr, Ornamente din zahăr

Blatul:

Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi treptat gălbenușurile, nuca măcinată, făina și praful de copt, amestecând după fiecare. Torni compoziția într-o formă de copt rotundă, pregătită cu hârtie de copt sau unsă cu grăsime și coci aprox 30 de minute la foc mediu, la cuptorul preîncălzit. Lași la răcit.

Siropul:

Prepari un sirop cu apa și coaja de portocală, fierbi câteva minute, dai deoparte și lași la răcit, apoi adaugi esența de rom.

Crema de unt:

Bați cu mixerul untul până se deschide ușor la culoare, apoi adaugi îndulcitorul, cacaoa, cafeaua măcinată și cafeaua solubilă și amesteci bine, până obții o cremă frumoasă.

Montare și Decor:

Tai blatul în două foi, pe care le însiropezi (siropul este suficient, poate chiar să îți rămână, așadar însiropează în funcție de cât îl dorești de însiropat). Întinzi și nivelezi crema de unt și cafea și presari deasupra boabe de struguri, pe care le presezi ușor cu degetele, apoi adaugi capacul tortului.

Bați cu mixerul frișca, mai moale, apoi încorporezi mascarponele și omogenizezi. Îmbraci tortul în crema albă și în nucă de cocos. În partea de jos îi faci un brâu din bombonele roz-mov micuțe.

Crema albă rămasă o poți colora cum îți place, eu am vrut galben și orange în câte două nuanțe, așa că am pregătit orange închis și deschis, respectiv galben închis și deschis. Ornezi tortul cu flori și decorezi cu fructe și ornamente de zahăr.

La mulţi ani tuturor sărbătoriţilor

şi Un An Nou Fericit!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/tort-cu-nuca-de-cocos-si-crema-de-unt.html

Ingrediente Desert tort cu nuca de cocos si crema de unt cu cafea (Revelion 2021)

Blat:

9 albușuri,

4 gălbenușuri,

Un praf de sare,

5 ml îndulcitor,

100 g nucă măcinată,

90 g făină albă,

7 g praf de copt,

Sirop:

400 ml apă,

2 lingurițe coajă de portocală (ținută în zahăr, la borcan),

1 linguriță esență de rom,

Crema de unt:

200 g unt 80% grăsime,

3 ml îndulcitor,

2 lingurițe cacao neagră,

1 linguriță cafea măcinată,

1 linguriță cafea solubilă,

Decor:

250 g cremă mascarpone,

200 ml frișcă lichidă,

Fulgi de cocos, după gust,

Colorant alimentar gel galben,

Colorant alimentar gel orange,

Struguri albi (fără semințe),

Coacăze roșii (congelate),

Confetii de zahăr,

Ornamente din zahăr

Categorii