Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri
Pentru că ieri am aniversat-o pe mama, am pregătit un tort cu blat de nucă, sirop cu vin, care i-a dat o aromă foarte plăcută, cremă de vanilie şi frişcă. Pentru dantela roz de pe margine am folosit pastă de zahăr şi un şablon minunat pe care l-am achiziţionat recent din cămară şi pentru care îi mulţumesc mult lui Bucătăraş Chef :)
Ingrediente Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri
pentru blat avem nevoie de:
10 albuşuri+7 gălbenuşuri (ouă mărime S);
un vârf linguriţă sare;
5 linguri zahăr;
4 linguri făină;
9 linguri nucă măcinată;
un plic praf de copt;
pentru crema de vanilie:
3 gălbenuşuri;
400 ml lapte;
3 linguri zahăr;
3 linguri făină;
Un plic zahăr vanilat Bourbon;
100 g unt la temperatura camerei;
pentru sirop:
400 ml apă;
50 ml vin alb;
3 linguri zahăr;
O lingură coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan;
pentru ornat avem nevoie de:
200 ml frişcă lichidă;
250 g pastă de zahăr;
Câteva picături colorant roşu;
puţină ciocolată albă;
puţină ciocolată cu lapte pentru scris.