Desert tort cu pandispan si jeleu de gutui
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Franta. Cum sa faci Desert tort cu pandispan si jeleu de gutui
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu pandispan si jeleu de gutui
Am folosit o peltea de gutui de casa pentru a indulci crema. https://www.blogulluicatalina.com/2021/02/tort-cu-pandispan-si-jeleu-de-gutui.html
INGREDIENTE
Pentru blatul génoise:
4 oua 1 varf de sare 6 linguri de zahar (sau indulcitor erithritol) 5 linguri de ulei 6 linguri de faina 1 lingura de praf de coptCrema:
250 ml smantana 125 gr de mascarpone 2 linguri indulcitor erithritol sau zahar 100 gr de jeleu/peltea de gutui de casadecor: zmeura,
jeleu de gutuiIncalziti cuptorul la 180°C. Preparati blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu restul de 'zahar'. Se adauga treptat uleiul, amestecand in continuare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt. Adaugati albusurile batute amestecand usor de sus in jos. Intindeti aluatul pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 - 15 minute. Puteti verifica cu o scobitoare. Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se lasa sa se raceasca. Pregatiti garnitura: Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam mascarponele si treptat 'zaharul' si mixam in continuare pana obtinem o frisca care se tine bine. Puneti pelteaua si amestecati. Am folosit o forma de copt cu fundul si peretii detasabili -22 cm. Taiati cu ajutorul formei 2 rotunduri de blat de marimea ei. Puneti forma pe o farfurie si-ncepeti sa montati prajitura. Puteti insiropa blatul daca vi se pare sec. Puneti un blat la fund , un strat de crema (o treime) deasupra. La mijloc am pus resturile de blat, am acoperit cu crema, am pus al 2-lea blat rotund si am terminat cu un strat de crema. Acoperiti cu film si dati la rece 4-5 ore sau o noapte. Cu resturile de blat am facut si o prajitura mica. A 2a zi scoateti din forma, decorati dupa gust si serviti. Am decorat cu pelteaua (am incalzit-o 10 secunde la microunde cu o lingura de apa) si cu zmeura .
Ingrediente Desert tort cu pandispan si jeleu de gutui
4 oua
1 varf de sare
6 linguri de zahar (sau indulcitor erithritol)
5 linguri de ulei
6 linguri de faina
1 lingura de praf de copt
250 ml smantana
125 gr de mascarpone
2 linguri indulcitor erithritol sau zahar
100 gr de jeleu/peltea de gutui de casa
jeleu de gutui