Desert tort cu pere si crema de vanilie

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu pere si crema de vanilie

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu pere si crema de vanilie

 

retete de suflet

blat 5 ouă 100 g faina 50 g cacao 150 g zahăr 5 linguri de apa rece 5 linguri ulei 1 praf de copt esenta de rom 1 praf de sare Jeleu de pere 1 kg pere 2-4 linguri de zahar scorţişoară nucşoară vanilie 1 plic de gelatină 200 ml apă Crema de vanilie 500 ml lapte 3 galbenusuri 3 linguri de faina esență de vanilie 100 g unt decor 300 g smantana 100 g ciocolata cu lapte

Blat -Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile amestecate cu Uleiule si apa pana se omogenizeaza. Se amestecă timp de 1-2 minute până se omogenizează.

Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacao, adaugam esenta de rom si amestecam cu o paleta cu miscari usoare de jos in sus, pana se omogenizeaza.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca foarte bine si apoi se taie in 2 felii.

Crema de vanilie – intr-o craticioara se adauga laptele si se pune pe foc la incalzit, intr-un castron mare se bat galbenusurile cu zaharul, faina, se bat bine ca sa nu se faca cocoloase cu tinta.

Adaugam laptele fierbinte, amestecand continuu, transferam din nou crema in tigaie si punem pe foc, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca.

Adaugati untul taiat cubulete la temperatura camerei si amestecati bine pana se omogenizeaza, acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Jeleu de pere - se spala perele decojite si se taie in 4 sau 6) in functie de cat de mari sunt perele) se adauga intr-o cratita cu 150 ml apa si se lasa restul ingredientelor sa fiarba pana se inmoaie perele.

Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga gelatina hidratata in 50 ml apa si dizolvata pe baie de aburi, se amesteca pana se omogenizeaza (se lasa gelatina cateva secunde inainte de a o turna peste crema)

Asamblare - pe o farfurie se adauga prima foaie de blat (eu o folosesc pe cea de mai sus), se insiropa si se adauga perele, se lasa la rece 30 de minute pana se intareste jeleul, se adauga crema de vanilie si se lasa din nou sa se raceasca 30 de minute.

Adaugam 2 foi de sirop blat si lasam sa se raceasca in timp ce pregatim crema de decor.

Intr-un ibric se adauga smantana cu ciocolata sparta, se pun bucatile pe foc amestecand continuu pana se topeste, se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi se amesteca si se acopera prajitura cu crema, se decoreaza dupa bunul plac.

Ingrediente Desert tort cu pere si crema de vanilie

Blat

5 oua

100 g faina

50 g cacao

150 g zahar

5 linguri apa rece

5 linguri ulei

1 praf de copt

esenta de rom

1 praf de sare

Jeleu de pere

1 kg pere

2-4 linguri zahar

scortisoara

nucsoara

vanilie

1 plic gelatina

200 ml apa

Crema de vanilie

500 ml lapte

3 galbenusuri

3 linguri faina

esenta de vanilie

100 g unt

Decor

300 g smantana pentru frisca

100 g ciocolata cu lapte

Categorii