Desert tort cu pere si mascarpone
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu pere si mascarpone
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu pere si mascarpone
Curățați perele, tăiați-le cubulețe și stropiți-le cu zeamă de lămâie, adăugați-le într-o cratiță împreună cu zahărul și puneți-le pe foc la fiert aproximativ 10-15 minute (până scade zeama).
Le putem zdrobi și face piure, eu am preferat să le las așa. Amestecam perele racite cu mascarpone.
Amestecam frisca pana devine o crema pufoasa, adaugam perele si gelatina hidratata conform instructiunilor de pe plic.
Se amestecă până se omogenizează.
Asezam pe o farfurie biscuitii pe care i-am trecut prin amestecul de sirop si must, adaugam crema de pere, al 2-lea rand de biscuiti si deasupra inca un rand de crema, al 3-lea rand de biscuiti trecuti prin sirop si restul ramas. cremă.
Dam tava la frigider pentru cateva ore (de preferat peste noapte) pentru a se ingrosa gelatina.
A2 zi scoatem inelul ne ajutam cu cutitul.
Se amesteca frisca cu zaharul vanilat si se adauga deasupra si pe margini daca se doreste, se presara cu zahar brun si se decoreaza cu fructe.
Ingrediente Desert tort cu pere si mascarpone
1 kg pere
100 g zahar
250 g mascarpone
500 g smantana pentru frisca
1 plic gelatina
1 varf cutit scortisoara
zeama de lamaie
Pentru blat
800 g piscoturi
Insiropat
200 ml sirop de pere
100 ml must
Decor
200 g smatana pentru frisca
1 plic zahar vanilat
2 lingura zahar brun
fructe