Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

 

„Rețete de Paște” Prăjiturile cu biscuiți și creme de fructe sunt minunate! Ne plac foarte mult si le pregatesc din cand in cand, in diverse combinatii. De data aceasta am vrut să folosesc o cutie de lapte condensat și câteva fructe de pădure. Am mai cumpărat câteva ingrediente și m-am apucat de treabă! Sa stii ca nu este greu, mai ales ca nu ai ce coace, este perfect de preparat in sezonul cald sau cand nu ai prea mult timp la dispozitie, dar vrei sa faci ceva dulce. Și te poți juca cu fructele, în funcție de gusturile tale.

450 gr fructe de padure congelate 1 lingura zahar 2 linguri amidon 250 gr iaurt grecesc 1 conserve de lapte condensat (390 gr) 200 ml frisca 2 lingurite de vanilie 3 foi de gelatina 27 de biscuiti 4-5 linguri jeleu de capsuni Dulceata de gradina sirop de zmeura Dulceata de gradina 3-4 linguri picături de ciocolată 100 ml proaspat + 1 lingura zahar pudra căpșuni pentru decor inimioare de ciocolata pentru decor

Puneți fructele de pădure într-o sită și dezghețați-le. Turnați-le într-o cratiță, puneți jumătate din siropul scurs și zahărul. Transferați tigaia pe foc, amestecați, fierbeți timp de 2-3 minute. Dizolvați amidonul cu 3-4 linguri de apă rece, turnați-l peste fructe și amestecați până se îngroașă. Dați jeleul deoparte, acoperiți și lăsați-l să se răcească.

Intr-un bol amestecam smantana pentru frisca rece, pana capata putin volum. Adăugați iaurtul, laptele condensat, vanilia și amestecați bine. Pune jeleul de fructe rece, amestecă-le până se încorporează toate.

Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece timp de 5 minute. Le scurgem, le topim pe baie de aburi si o incorporam in crema de mai sus, amestecand cat mai repede.

Intr-un castron mic, pune siropul de fructe de padure ramas, siropul de zmeura si putina apa pentru a face un sirop de biscuiti.

Tapetați o tavă de tort cu folie alimentară. Treceti biscuitii prin siropul obtinut, asezati-i pe fundul tavii. Cremă sau împărțiți în 4 părți. Peste biscuiti se pune o bucata de crema, se niveleaza. Se pune jeleu de capsuni din loc in loc, deasupra unei alte creme. Așezați un alt strat de biscuiți insiropați. Si o parte crema, picaturi de ciocolata si ultima parte crema. La final se aseaza din nou un strat de biscuiti insiropati. Înveliți în folie, puneți tortul la frigider peste noapte. A doua zi, scoateți folia și răsturnați tortul pe o farfurie.

Frisca rece frisca cu zahar pudra pana devine spuma. Se pune intr-un pos si se decoreaza prajitura.

Decorați cu căpșuni și inimioare de ciocolată! Se servesc portiile! Bucura-te de masa ta!

Ingrediente Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

450 gr fructe de padure congelate

1 lingura zahar

2 linguri amidon

250 gr iaurt grecesc

1 cutie lapte condensat (390 gr)

200 ml smantana pentru frisca

2 lingurite vanilie

3 foi de gelatina

27 piscoturi

4-5 linguri jeleu de capsuni Dulceata Gradinii

sirop de zmeura Dulceata Gradinii

3-4 linguri picaturi de ciocolata

100 ml frisca + 1 lingura zahar pudra

capsuni pentru decor

inimioare de ciocolata pentru decor

Categorii