Desert tort cu piscoturi, mousse de ciocolata neagra si visine

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu piscoturi, mousse de ciocolata neagra si visine

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu piscoturi, mousse de ciocolata neagra si visine

 

Bunatati de Craciun! Atunci cand vreau sa fac tort, dar nu am timp prea mult la dispozitie am mereu la indemana solutia cu piscoturi.Se face foarte rapid si este la fel de bun ca cel cu blat.

 

INGREDIENTE
1 pachet mare piscoturi 1 borcan mare compot de visine fara samburi sirop: 200 ml apa 2 linguri zahar 2 plicuri cafea instant crema: 3 galbenusuri 60 gr zahar 350 ml lapte 15 gr gelatina 300 gr frisca 300 gr ciocolata neagra decor: 100 gr ciocolata neagra 2 linguri frisca lichida ornamente de la dr oetker sau orice altceva dupa preferinta

Pregatim siropul si il lasam la racit.

Scurgem bine fructele din compot, pastrand zeama.

Punem apa si zaharul intr-un ibric, dam doua clocote, apoi dam deoparte. Punem cafeaua instant, amestecam si lasam la racit, apoi amestecam cu siropul de la compot.

Punem gelatina intr-o ceasca impreuna cu 2-3 linguri apa rece la hidratat. Pentru crema punem galbenusurile si zaharul intr-o craticioara cu fund dublu.

Punem craticioara la foc mic si amestecam rapid, turnand si laptele usor caldut. Tinem pe foc, amestecand continuu pana crema se leaga usor, capatand aspectul unei smantani subtiri.

Dam vasul jos si punem cateva linguri in gelatina hidratata, amestecand energic, apoi turnam gelatina peste intreaga crema.Dam crema sa se racoreasca putin, apoi incorporam ciocolata rupta bucati, amestecand energic pana se incorporeaza complet, apoi lasam crema sa se raceasca bine.

Batem frisca bine si o amestecam usor cu crema racita. Montam tortul intr-o forma de 26 cm cu pereti detasabili pe care o tapetam cu folie alimentara.

Impartim crema in 3 parti egale, iar visinele in doua. Alternam un strat de piscoturi insiropate cu crema de ciocolata si visinele scurse,apoi din nou,ultimul strat fiind de mousse de ciocolata. Lasam tortul la frigider pentru cel putin 2 ore. Topim ciocolata cu frisca lichida intr-un vas la bain-mariesau in cuptorul cu microunde, avand grija sa nu fiarba, apoi turnam peste tort, dupa ce l-am scos din forma si l-am asezat pe un suport. Ornam dupa preferinta.

Ingrediente Desert tort cu piscoturi, mousse de ciocolata neagra si visine

1 pachet mare piscoturi 1 borcan mare compot de visine fara samburi sirop: 200 ml apa 2 linguri zahar 2 plicuri cafea instant crema: 3 galbenusuri 60 gr zahar 350 ml lapte 15 gr gelatina 300 gr frisca 300 gr ciocolata neagra decor: 100 gr ciocolata neagra 2 linguri frisca lichida ornamente de la dr oetker sau orice altceva dupa preferinta

200 ml apa

2 linguri zahar

2 plicuri cafea instant

3 galbenusuri

60 gr zahar

350 ml lapte

15 gr gelatina

300 gr frisca

300 gr ciocolata neagra

100 gr ciocolata neagra

2 linguri frisca lichida

ornamente de la dr oetker sau orice altceva dupa preferinta

Categorii