Desert tort cu trandafiri, volanase si crema de zmeura
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu trandafiri, volanase si crema de zmeura
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu trandafiri, volanase si crema de zmeura
De Sf. Stelian o serbăm pe una dintre surorile mele. De data aceasta, blatul de tort l-am pregătit după rețeta bunicii, adăugând unt la blatul cu nuci. Mi s-a părut mai bun așa. Apoi am ales o cremă de zmeură și l-am decorat cu volănașe și trandafiri.
Ingrediente Desert tort cu trandafiri, volanase si crema de zmeura
pentru blat avem nevoie de:
5 ouă (mărime M),
200 g unt,
un praf de sare,
7,5 ml îndulcitor,
3 linguri făină,
6 linguri nucă măcinată,
un plic praf de copt Dr. Oetker,
pentru crema de zmeură:
8 linguri gem de zmeură,
4 linguri apă,
Un plic zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
250 g cremă mascarpone,
100 ml frişcă lichidă,
pentru sirop:
400 ml apă,
4 ml îndulcitor,
Sucul de la o portocală,
O linguriţă esenţă de rom,
pentru decor :
250 ml frişcă lichidă,
250 g cremă mascarpone,
1 linguriță cacao,
1 linguriță zahăr pudră cu aromă de rom Dr. Oetker,
Coloranți alimentari naturali pudră (roșu, galben),
Ornamente Galaxie Dulce Dr. Oetker,
Ornamente Lumea Unicornilor Dr. Oetker