Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide
Un tort de mare succes, asa a fost denumit. L-am pregatit pentru mama, ca isi serveasca colegele de munca. M-a sunat la pauza si imi zicea: "A fost devorat tortul tau! Pana si de pe carton au luat cu linguritele!" M-am bucurat enorm, pentru ca mereu imi doresc si imi dau toata silinta sa fie delicios tot ceea ce pregatesc, chiar daca aspectul nu este unul wow. Ma bucura fiecare reusita, fiecare vorba buna dupa ce este gustat un preparat facut de mine! Oricum combinatia a fost de vis!
Ingrediente Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide
Pentru blat: 7 oua 7 linguri zahar 4 linguri ulei 100 gr lapte batut 11 linguri faina 1 pliculet praf de copt 2 lingurite vanilie un praf de sare Pentru jeleul de visine: 500 gr visine congelate 3 linguri zahar 3 linguri amidon Pentru crema de ciocolata cu unt de arahide: 250 ml frisca lichida 250 gr ciocolata 50% cacao 150 gr unt de arahide 4 linguri lapte 1 lingurita esenta de rom Pentru crema mascarpone: 500 gr mascarpone 3 linguri zahar pudra coaja rasa de la o portocala 2 lingurite vanilie In plus: 200 ml frisca lichida 100 gr smantana de tara 2 linguri zahar pudra suc de portocale natural pentru insiropat blatul trandafiri din zahar bilute din pasta de zahar fluturi din napolitana perlute
7 oua
7 linguri zahar
4 linguri ulei
100 gr lapte batut
11 linguri faina
1 pliculet praf de copt
2 lingurite vanilie
un praf de sare
500 gr visine congelate
3 linguri zahar
3 linguri amidon
250 ml frisca lichida
250 gr ciocolata 50% cacao
150 gr unt de arahide
4 linguri lapte
1 lingurita esenta de rom
500 gr mascarpone
3 linguri zahar pudra
coaja rasa de la o portocala
2 lingurite vanilie
200 ml frisca lichida
100 gr smantana de tara
2 linguri zahar pudra
suc de portocale natural pentru insiropat blatul
trandafiri din zahar
bilute din pasta de zahar
fluturi din napolitana
perlute