Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide

 

Un tort de mare succes, asa a fost denumit. L-am pregatit pentru mama, ca isi serveasca colegele de munca. M-a sunat la pauza si imi zicea: "A fost devorat tortul tau! Pana si de pe carton au luat cu linguritele!" M-am bucurat enorm, pentru ca mereu imi doresc si imi dau toata silinta sa fie delicios tot ceea ce pregatesc, chiar daca aspectul nu este unul wow. Ma bucura fiecare reusita, fiecare vorba buna dupa ce este gustat un preparat facut de mine! Oricum combinatia a fost de vis!

Ingrediente Desert tort cu visine, crema mascarpone si crema de ciocolata cu unt de arahide

Pentru blat: 7 oua 7 linguri zahar 4 linguri ulei 100 gr lapte batut 11 linguri faina 1 pliculet praf de copt 2 lingurite vanilie un praf de sare Pentru jeleul de visine: 500 gr visine congelate 3 linguri zahar 3 linguri amidon Pentru crema de ciocolata cu unt de arahide: 250 ml frisca lichida 250 gr ciocolata 50% cacao 150 gr unt de arahide 4 linguri lapte 1 lingurita esenta de rom Pentru crema mascarpone: 500 gr mascarpone 3 linguri zahar pudra coaja rasa de la o portocala 2 lingurite vanilie In plus: 200 ml frisca lichida 100 gr smantana de tara 2 linguri zahar pudra suc de portocale natural pentru insiropat blatul trandafiri din zahar bilute din pasta de zahar fluturi din napolitana perlute

7 oua

7 linguri zahar

4 linguri ulei

100 gr lapte batut

11 linguri faina

1 pliculet praf de copt

2 lingurite vanilie

un praf de sare

500 gr visine congelate

3 linguri zahar

3 linguri amidon

250 ml frisca lichida

250 gr ciocolata 50% cacao

150 gr unt de arahide

4 linguri lapte

1 lingurita esenta de rom

500 gr mascarpone

3 linguri zahar pudra

coaja rasa de la o portocala

2 lingurite vanilie

200 ml frisca lichida

100 gr smantana de tara

2 linguri zahar pudra

suc de portocale natural pentru insiropat blatul

trandafiri din zahar

bilute din pasta de zahar

fluturi din napolitana

perlute

Categorii