Desert tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda
Un nou tort cu glazură oglindă, de data aceasta din ciocolată. Tort cu două foi de pandişpan, un strat de pişcoturi, cremă de mascarpone cu cafea, cremă de ciocolată albă, glazură oglindă din ciocolată, decorată cu fluturaşi de ciocolată făcuţi de mine. Ai mei au fost foarte încântaţi de tort, le-au plăcut mult cremele, glazura dar şi felul cum se reflectă fluturaşii.
Ingrediente Desert tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda
Pentru foi:
4 ouă,
115 g făină,
3 linguri zahăr,
150 ml ulei,
4 linguri apă fierbinte,
Un praf de sare,
8 g praf de copt,
În plus: o lingură cu vârf de cacao pentru foaia de cacao,
7 pişcoturi pentru stratul de mijloc,
Pentru crema de mascarpone şi cafea:
250 g mascarpone,
150 g smântână 30% grăsime,
2 linguri zahăr pudră vanilat,
1 linguriţă rasă cafea,
O jumătate de linguriţă ness,
Pentru crema de ciocolată albă:
150 g smântână 30% grăsime,
100 g ciocolată albă,
Pentru însiropat:
250 ml apă,
2 linguriţe ness,
Pentru glazura oglindă:
100 g zahăr,
80 ml apă,
100 ml lapte condensat,
180 g ciocolată mix (cu lapte şi neagră),
9 g gelatină hidratată în 50 ml apă rece,
Pentru decor:
50 g ciocolată albă + 30 g neagră pentru decoraţiuni,
Perle de zahăr