Desert tort de morcovi

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort de morcovi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort de morcovi

 

Îmi plac prăjiturile cu morcovi mai ales în combinație cu ghimbir și scorțișoară. Acest tort a fost facut de ziua sotului.

Rock: 260 gr faina 100 g miez de nucă 350 gr morcovi 1 bicarbonat de sodiu lgt 1 lgt și 1/2 praf de copt 1 lgt și 1/2 scorțișoară 300 gr zahar 4 ouă medii 240 ml ulei de floarea soarelui 1 extract de vanilie lgt, eu am pus esenta 1 lgt ghimbir proaspăt ras 40 ml lămâie proaspătă Un vârf de cuțit de sare Cremă: 200 gr unt la temperatura camerei 400 gr crema de branza originala philadelphia, simpla la temperatura camerei 200 gr zahar pudra am pus vanilie 2 lgt esență de vanilie 1 lgt cu coaja de lamaie proaspat rasa sirop: 250 ml apă 150 gr zahar tuse 25 ml esenta de vanilie, am pus 4 ml, 2 fiole 4 lg lămâie proaspătă 4 lg portocale proaspătă

Blat: Prăjiți nucile la cuptor la foc mic. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. Rade morcovul. Se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea și scorțișoara. Batem ouale foarte bine cu mixerul. Se adauga treptat zaharul, apoi uleiul, proaspat si vanilie, am gresit si am pus rom in loc de vanilie dar a iesit grozav. Punem faina in ploaie si incorporam totul cu mixerul. Apoi, morcovii, ghimbirul și nucile și amestecați cu o spatulă. Tapeteaza doua tavi de 28 cm cu unt si faina sau fac blaturile pe rand, asa am facut. Nu folosim hartie de copt pentru ca nu iese uniform, ai nevoie de o forma de prajitura detasabila. Împărțiți compoziția în două părți egale în două boluri identice. Se da la cuptorul incins la 180° pentru 25-30 de minute fara aerisire. Facem testul cu scobitoarea. Când este gata, scoatem blatul si il lasam sa se raceasca bine in forma. Apoi facem foaia de sus. Nu coaceți un singur blat și apoi tăiați-l în două deoarece este fragil și se rupe. Sirop: Se adauga apa si zaharul, se amesteca, se adauga esenta si proaspata. Se aduce la fierbere pentru a reduce la jumătate cantitatea de lichid. Am impartit siropul in doua boluri la fel dar am folosit doar un vas pentru ca l-am gustat si mi s-a parut prea dulce, am folosit 100 ml sirop asa ca in total am avut 200 ml sirop dar am folosit doar 100 ml, eu cred că a mers cu tot siropul. Cremă: Untul și brânza trebuie să fie la temperatura camerei, scoase cu câteva ore înainte. Bate bine untul singur. Separat batem si cascavalul, trebuie sa fie clasic, simplu, fara iaurt sau verdeata, chiar daca e putin sarat, nu se simte ca dulciuri. Încorporați untul în brânză și frecați cu mixerul. Cerne zaharul pudra si adauga treptat in crema de unt cate 2 lg impreuna cu esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa, apoi nu cea de la frigider cu zahar. Am pus putina lamaie verde, gustul este senzational. Crema se lasa la racit cateva ore sa se intareasca. M-am grabit si nu a fost ok pentru ca era cam moale. Am pus 200 g de pudră de vanilie pudră dr oetker în loc de 230 așa cum era în rețetă pentru că mi s-a părut prea dulce și am făcut-o. Asamblare tort: Tăiați blaturile blaturilor să fie la același nivel și apoi sfărâmați pentru că le vom folosi pentru decor. Siropul este împărțit în două părți egale în două căni de greutate similară. Se imparte si crema. Blaturile sunt insiropat cu o perie. Se pune crema pe primul blat insiropat, se aseaza al doilea blat insiropat si se pune a doua parte de crema si se imbraca prajitura. Pe margine se pune blatul zdrobit care este grozav cand mananci din el pe fiecare felie. Se lasa sa se raceasca cateva ore si se decoreaza. Am gustat blatul simplu deșurubat și a fost senzațional și oricum deșurubat, nu prea are nevoie, e fragil.

Ingrediente Desert tort de morcovi

Blat :

260 gr faina

100 gr miez de nuca

350 gr morcovi

1 lgt bicarbonat de sodiu

1 lgt si 1/2 praf de copt

1 lgt si 1/2 scortisoara

300 gr zahar

4 oua medii

240 ml ulei de floarea soarelui

1 lgt extract de vanilie, am pus esenta

1 lgt ghimbir proaspat ras

40 ml fresh de lamaie

Un praf de sare

Crema :

200 gr unt la temperatura camerei

400 gr crema de branza philadelphia original, simpla la temperatura camerei

200 gr zahar pudra eu am pus vanilat

2 lgt esenta de vanilie

1 lgt cu vf coaja rasa de lamaie proaspat rasa

Sirop :

250 ml apa

150 gr zahar tos

25 ml esenta de vanilie, eu am pus 4 ml, 2 fiole

4 lg fresh de lamaie

4 lg fresh de portocale

Categorii