Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Pentru ca implinesc 800 de retete trebuia sa sarbatoresc cu un tort. Unul de post, cu gust intens de ciocolata si aroma de piersici.
Blat: 180 gr faină alba 30 gr faina de cocos 50 gr cacao neagra 100 gr zahar brun melasa nerafinat 100 ml ulei 250 ml apa minerala un praf de sare un plic praf de copt vanilie Crema: 200 gr ciocolata de post 50% cacao+30 gr pentru decor 200 ml frisca vegetala 1 compot de piersici jumatati descojitePregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana ciocolata se topeste bine. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam craticioara la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
Pregatim blatul Intr-un vas punem zaharul, sarea, apa, vanilia si uleiul. Amestecam pana zaharul se topeste bine. Adaugam cacaua, faina de cocos, faina alba si praful de copt. Omogenizam bine si turnam compozitia intr-o forma cu diametrul de 20 cm tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa cu ulei pe margine.
Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 de grad C, pentru 25-30 de minute, sau pana cand trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.
Scurgem compotul intr-o sita, pastrand zeama cu care vom insiropa blatul.
Scoatem craticioara de la frigider, transferam amestecul intr-un castron si mixam bine pana isi dubleaza volumul si se deschide putin la culoare. Daca doriti o crema cu un gust putin mai intens de ciocolata puteti mari cantitatea de frisca pana la 300 ml.
Montam tortul pe un platou. Asezam blatul de tort si montam un inel in jurul acestuia. Insiropam bine blatul cu siropul de la compotul de piersici. Ungem blatul cu un strat de crema, apoi asezam jumatatile de piersici pe blat. Punem restul de crema peste piersici. Presaram deasupra ciocolata rasa si dam la frigider pentru 2-3 ore. Scoatem inelul inainte de servire.
Ingrediente Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Blat: 180 gr faina alba 30 gr faina de cocos 50 gr cacao neagra 100 gr zahar brun melasa nerafinat 100 ml ulei 250 ml apa minerala un praf de sare un plic praf de copt vanilie Crema: 200 gr ciocolata de post 50% cacao+30 gr pentru decor 200 ml frisca vegetala 1 compot de piersici jumatati descojite
180 gr faina alba
30 gr faina de cocos
50 gr cacao neagra
100 gr zahar brun melasa nerafinat
100 ml ulei
250 ml apa minerala
un praf de sare
un plic praf de copt
vanilie
200 gr ciocolata de post 50% cacao+30 gr pentru decor
200 ml frisca vegetala
1 compot de piersici jumatati descojite