Desert tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

 

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre primăvară. Tortul este ușor dietetic, întrucât am folosit îndulcitor pentru blat, dar și pentru cremă, apoi am înlocuit frișca lichidă îndulcită cu smântână. Pentru cremă și pentru glazură am folosit ciocolată neagră în locul celei cu lapte. Am ales să decorez cu ramuri înflorite, folosind fructe goji uscate de la Sano Vita, pentru floricelele și bobocii de pe ramuri.

Ingrediente Desert tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

5 ouă,

4 ml îndulcitor,

2 linguri făină,

7 linguri nucă măcinată,

Un plic praf de copt,

Pentru însiropat:

400 ml lapte,

4 g cafea solubilă,

2,5 ml îndulcitor,

Pentru crema de ciocolată:

200 g smântână 35 % grăsime,

80 g ciocolată neagră,

2,5 ml îndulcitor,

Pentru glazură:

150 g ciocolată neagră,

50 g unt,

4 linguri lapte

Pentru decor:

O lingură bănuți cuvertură albă,

2 linguri fructe goji uscate

Categorii