Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

Reteta culinara Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone
Azi facem un tort deosebit, elegant, perfect pentru o masa festiva. Are un blat moale de cacao, o crema fina de mascarpone si aromata cu cafea si portocala. O sa-i dau o forma diferita, va fi un tort in forma de spirala.
Ingrediente Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone
Blat:
5 oua
100 gr zahar
50 ml ulei
50 ml espresso
90 gr faina
40 gr cacao neagra
5 gr praf de copt
1 praf de sare
2 lingurite esenta de vanilie
Crema:
500 gr mascarpone
100 gr zahar pudra
500 ml smantana pentru frisca
coaja rasa de portocala
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita esenta de portocale
Glazura:
100 gr ciocolata neagra
50 ml espresso
50 ml smantana pentru frisca