Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

Reteta culinara Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

 

Azi facem un tort deosebit, elegant, perfect pentru o masa festiva. Are un blat moale de cacao, o crema fina de mascarpone si aromata cu cafea si portocala. O sa-i dau o forma diferita, va fi un tort in forma de spirala.

Ingrediente Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

Blat:

5 oua

100 gr zahar

50 ml ulei

50 ml espresso

90 gr faina

40 gr cacao neagra

5 gr praf de copt

1 praf de sare

2 lingurite esenta de vanilie

Crema:

500 gr mascarpone

100 gr zahar pudra

500 ml smantana pentru frisca

coaja rasa de portocala

1 lingurita esenta de vanilie

1 lingurita esenta de portocale

Glazura:

100 gr ciocolata neagra

50 ml espresso

50 ml smantana pentru frisca

Categorii