Desert tort Duo cu crema de lapte condensat
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort Duo cu crema de lapte condensat
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort Duo cu crema de lapte condensat
"Retete festive de iarna"
INGREDIENTE
Ingrediente blat:
4 oua 180 g faina 200 g zahar 90 ml apa fierbinte 6o ml ulei 4 linguri de cacao 1 plic de praf de coptIngredienta crema de ciocolata:
250 gr ciocolata amaruie 250 ml frisca lichida esenta de romIngrediente crema de lapte condensat
250 ml frisca lichida indulcita 200 gr lapte condensat indulcitIngrediente sirop:
300 ml apa calda zeama de la o portocala 1 lingura de zaharPregatiti mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 25 de minute la 200 de grade.
Pregatim si crema de ciocolata: punem frisca lichida pe foc pana cand incepe sa fierbe. O luam, adaugam ciocolata rupta in bucatele si amestecam bine pana cand ciocolata se topeste. Dam crema astfel rezultata cel putin 3-4 ore la frigider. Inainte sa asamblam tortul, o mixam 2-3 minute si vom avea o crema aerata perfecta.
Pentru crema de lapte condensat: mixam spuma frisca lichida, adaugam laptele condensat si mai mixam 2-3 minute.
Pentru sirop: dizomvam zaharul in apa calda, adaugam si zeama de portocala.
Taiem blatul si asamblam tortul. Il ornam dupa preferinta si il dam 2-3 ore la rece. Pofta buna!
Ingrediente Desert tort Duo cu crema de lapte condensat
4 oua
180 g faina
200 g zahar
90 ml apa fierbinte
6o ml ulei
4 linguri de cacao
1 plic de praf de copt
250 gr ciocolata amaruie
250 ml frisca lichida
esenta de rom
250 ml frisca lichida indulcita
200 gr lapte condensat indulcit
300 ml apa calda
zeama de la o portocala
1 lingura de zahar