Desert tort ecler cu capsuni
Reteta culinara Desert tort ecler cu capsuni din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort ecler cu capsuni
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort ecler cu capsuni
Cum nu mai făcusem de mult eclere, care sunt favoritele alor mei, m-am gândit să le prepar de data aceasta într-un tort ecler cu vanilie și căpșuni și bine am făcut, că a fost tare apreciat. Am înlocuit zahărul cu îndulcitor natural green sugar pulbere și pe lângă faptul că este mai sănătos, nu a schimbat cu nimic gustul știut. Alături de tort, am preparat rapid o limonadă cu mentă, banane și căpșuni și am îndulcit-o cu green sugar cuburi. Foarte mulțumită am fost de aceste două preparate, pe care le-au savurat cu mare poftă, băieții mei.
Ingrediente Desert tort ecler cu capsuni
Aluat:
400 ml apă
200 ml ulei
300 g făină
6 ouă
un praf sare
Cremă de vanilie și căpșuni:
4 gălbenușuri
5 linguri green sugar pulbere
750 ml lapte
8 linguri făină
un praf sare
2 fiole esență de vanilie
150 g unt (82%)
500 g căpșuni
10 g gelatină
Limonadă cu mentă și fructe:
500 m apă minerală
2 lămâi
1 banană
3-4 căpșuni
2 cuburi green sugar
5 frunze de mentă proaspete