Desert tort ecler cu capsuni si sos de ciocolata
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort ecler cu capsuni si sos de ciocolata
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort ecler cu capsuni si sos de ciocolata
O reteta grozava!
Rock:
130 gr. unt 5 ouă 160 gr. făină 50 gr. zahăr pudră 250 ml lapte vanilieCrema de vanilie:
5 gălbenușuri 600 ml lapte 50 gr. amidon vanilie dupa gust (am pus 3 plicuri zahar vanilat) 150 gr. zahăr 100 gr. untPentru decor:
căpșune zahăr pudră frisca sos de ciocolata preparat din 30 gr, unt, 100 gr. ciocolata, 50 ml laptePentru a pregăti blatul:
Avem nevoie de o tigaie mare, punem laptele la foc mic, adaugam untul, zaharul pudra, vanilia si amestecam apoi lasam sa fiarba si turnam toata faina, intr-un bloc, amestecam bine cu telul si lasam aluatul pe foc o vreme. suficient de minute pentru a găti ușor.
Am pus aluatul in vasul mixerului si il las sa se amestece la viteza mica, ca sa se raceasca compozitia.
Cand aluatul este rece adaugam pe rand fiecare ou, amestecam bine si abia cand aluatul este perfect omogenizat il punem pe urmatorul.
Am luat doua baze din formele de tort, am pus foaia de pergament si am asezat uniform compozitia cu lingura pe ambele.
Blaturile le-am copt unul câte unul la cuptor la 185 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. Cand blaturile au fost copte si frumos rumenite, le-am lasat la racit pe un gratar.
Intre timp am facut crema de vanilie.
Îmi place foarte mult acest mod de preparare, îl consider cel mai simplu și cel mai simplu:
Am pus laptele si vanilia la foc mic, intre timp am amestecat galbenusurile cu zaharul si amidonul intr-un bol mic.
Cand laptele a dat in clocot am stins focul si am asteptat 30 de secunde, apoi l-am turnat incet peste compozitia de galbenusuri, amestecand continuu, apoi am turnat totul inapoi in tigaie si am lasat sa fiarba cateva minute. 1 minut (veti vedea cum se va ingrosa frumos crema), apoi am tras vasul deoparte si am racit crema.
Am pus cele 100 de grame de unt in vasul mixerului si l-am amestecat usor, apoi am adaugat lingura cu lingura crema de vanilie pana am obtinut o crema perfect omogenizata.
Pe o farfurie am asezat primul blat, apoi deasupra am pus smantana, capsuni, frisca daca doriti (am pregatit prajitura in mai multe variante si cu si fara frisca), iar deasupra iar blatul.
Pentru sos am pus in ibric untul si laptele, apoi ciocolata avand grija sa nu se arda si am amestecat pana s-a topit si cat a fost fierbinte am turnat-o peste ultimul blat.
Cand se raceste se decoreaza cu zahar pudra.
Prajitura va trebui sa stea la rece cel putin sase ore, daca poti! :))))
Este incredibil de delicios și te pune pe gânduri fără încetare!
Ingrediente Desert tort ecler cu capsuni si sos de ciocolata
130 gr. unt
5 oua
160 gr. faina
50 gr. zahar pudra
250 ml lapte
vanilie
5 galbenusuri
600 ml lapte
50 gr. amidon
vanilie dupa gust( eu am pus 3 pliculete zahar vanilat)
150 gr. zahar
100 gr. unt
capsuni
zahar pudra
frisca
sos de ciocolata preparat din 30 gr, unt, 100 gr. ciocolata, 50 ml lapte