Desert tort expres Lapte de pasare

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Rusia. Cum sa faci Desert tort expres Lapte de pasare

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort expres Lapte de pasare

 

Un tort care se prepara rapid. Sursa de inspiratie savurosTV Ingredientele sunt calculate pentru o tava cu diametrul de 26 cm

 

INGREDIENTE
Blat Faina 162 g Cacao 65 g Praf de copt 1 plic Zahar 162g Oua 4 buc Unt 40 grame Un varf cutit sare fina Sirop caramel zahar 4 linguri Apa 1 cana Zahar vanilat 1 plic sau esenta de vanilie O fiola esenta rom Crema Albusul de la 6 oua Zahar pudra 390g Gelatina 13 g /130 ml apa Un varf cutit sare fina Glazura Ciocolata menaj sau ciocolata cu minim 50% cacao 130 g Unt 91 grame

Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea.

Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma.

incorporam ingredientele solinide din bol (cacaua , faina, praful de copt si sarea).

Adaugam untul topit, amestecam bine.

Intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata fundul cu hartie de copt, adaugam aluatul, nivelam si–l dam la coptor, preincalzit la 170 grade pentru 20 minute.

Intre timp pregatim siropul de caramel.

Intr-o craticioara, topim zaharul la foc mic pana se topeste si obtinem o nuanta a chihlimbarului, dam deoparte. Adaugam cana de apa si dizolvam zaharul bine, vom obtine un sirop frumos colorat, adaugam esentele si mai amestecam de cateva ori.

Cu acest sirop vom insiropa cu ajutorul unei pensule blatul, dupa ce il vom scoate din cuptor si ii vom inlatura hartia de copt.

Trecem la crema

Albusurile le batem spuma treptat, adaugand zaharul pudra si sarea fina.

Dupa ce obtinem o spuma ferma, adaugam gelatina dizolvata in apa calda .

Mai mixam un minut, apoi transferam spuma peste blatul insiropat.

Dam la frigider pentru 3-4 ore.

Glazura de ciocolata.

Inainte de a scoate tortul din frigider, topim untul cu ciocolata la foc mic.

Scoatem tortul din tava, glazuram cu ajutorul unui cutit cu lama lunga daca nu avem paleta speciala si-l dam la frigider pentru 30 minute.

Tortul este gata!

Pofta buna!

Ingrediente Desert tort expres Lapte de pasare

Blat

Faina 162 g

Cacao 65 g

Praf de copt 1 plic

Zahar 162g

Oua 4 buc

Unt 40 grame

Un varf cutit sare fina

Sirop caramel

zahar 4 linguri

Apa 1 cana

Zahar vanilat 1 plic sau esenta de vanilie

O fiola esenta rom

Crema

Albusul de la 6 oua

Zahar pudra 390g

Gelatina 13 g /130 ml apa

Un varf cutit sare fina

Glazura

Ciocolata menaj sau ciocolata cu minim 50% cacao 130 g

Unt 91 grame

Categorii