Desert tort expres Lapte de pasare
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Rusia. Cum sa faci Desert tort expres Lapte de pasare
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort expres Lapte de pasare
Un tort care se prepara rapid. Sursa de inspiratie savurosTV Ingredientele sunt calculate pentru o tava cu diametrul de 26 cm
INGREDIENTE
Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea.
Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma.
incorporam ingredientele solinide din bol (cacaua , faina, praful de copt si sarea).
Adaugam untul topit, amestecam bine.
Intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata fundul cu hartie de copt, adaugam aluatul, nivelam si–l dam la coptor, preincalzit la 170 grade pentru 20 minute.
Intre timp pregatim siropul de caramel.
Intr-o craticioara, topim zaharul la foc mic pana se topeste si obtinem o nuanta a chihlimbarului, dam deoparte. Adaugam cana de apa si dizolvam zaharul bine, vom obtine un sirop frumos colorat, adaugam esentele si mai amestecam de cateva ori.
Cu acest sirop vom insiropa cu ajutorul unei pensule blatul, dupa ce il vom scoate din cuptor si ii vom inlatura hartia de copt.
Trecem la crema
Albusurile le batem spuma treptat, adaugand zaharul pudra si sarea fina.
Dupa ce obtinem o spuma ferma, adaugam gelatina dizolvata in apa calda .
Mai mixam un minut, apoi transferam spuma peste blatul insiropat.
Dam la frigider pentru 3-4 ore.
Glazura de ciocolata.
Inainte de a scoate tortul din frigider, topim untul cu ciocolata la foc mic.
Scoatem tortul din tava, glazuram cu ajutorul unui cutit cu lama lunga daca nu avem paleta speciala si-l dam la frigider pentru 30 minute.
Tortul este gata!
Pofta buna!
Ingrediente Desert tort expres Lapte de pasare
Blat
Faina 162 g
Cacao 65 g
Praf de copt 1 plic
Zahar 162g
Oua 4 buc
Unt 40 grame
Un varf cutit sare fina
Sirop caramel
zahar 4 linguri
Apa 1 cana
Zahar vanilat 1 plic sau esenta de vanilie
O fiola esenta rom
Crema
Albusul de la 6 oua
Zahar pudra 390g
Gelatina 13 g /130 ml apa
Un varf cutit sare fina
Glazura
Ciocolata menaj sau ciocolata cu minim 50% cacao 130 g
Unt 91 grame