Desert tort festiv Orange-Chocolate
Reteta culinara Desert tort festiv Orange-Chocolate din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort festiv Orange-Chocolate
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort festiv Orange-Chocolate
In cazul in care cautati o reteta de tort senzational pentru o aniversare sau orice alt moment festiv, sa stiti ca ati gasit-o. Stiu ca la un moment dat m-am laudat cu tortul cu mousse de ciocolata si visineca fiind cel mai bun din carticia mea cu retete, intre timp m-am razgandit, aceasta combinatie pe care v-o prezint astazi este uimitoare, straturile alternative de crema fina de ciocolata si crema de portocala sunt un vis frumos, aromele s-au contopit perfect. Este alegerea ideala, chiar si pentru cei cu gusturi pretentioase. Tortul Riviera de pe blogul Pastry-Workshop al Olgutei mi-a fost sursa de inspiratie, insa, am schimbat crema de lamaie cu cea de portocala, aceasta din urma fiind pe gustul nostru si in plus am adaugat un crocant de alune pe margine. Retea originala apartine lui Pierre Herme. A, nu in ultimul rand, folositi ingrediente de ce mai buna calitate !
Ingrediente Desert tort festiv Orange-Chocolate
Ingrediente blat de ciocolata : 120 gr ciocolata neagra Nestle Dessert noir 85 gr unt 82% Lurpak, unsalted 110 gr zahar (55+55) 10 gr cacao De Zaan 2 galbenusuri 1 ou intreg 6 albusuri 1 praf de sare Ingrediente crema de portocale (orange curd cu frisca): 200 ml suc de portocale Bio 100 gr zahar 4 galbenusuri 20 gr amidon coaja rasa de la 2 portocale Bio 100 gr unt Lurpak, unsalted 200 ml smantana pentru frisca Mousse de ciocolata : 4 galbenusuri 70 gr zahar 35 ml apa 3gr gelatina+20 ml apa rece 250 gr ciocolata Nestele Dessert 300 ml frisca lichida batuta 1 lingurita extract de vanilie Ganache cu aroma de portocala : 100 gr ciocolata Noir cu portocala ( marca Auchan ) 100 ml frisca lichida 30 gr unt Pentru Ornat: 100 gr alune de padure crude 70 gr zahar brun 20 ml apa calda fructe la alegere optional, coniac pentru stropit blaturile
120 gr ciocolata neagra Nestle Dessert noir
85 gr unt 82% Lurpak, unsalted
110 gr zahar (55+55)
10 gr cacao De Zaan
2 galbenusuri
1 ou intreg
6 albusuri
1 praf de sare
200 ml suc de portocale Bio
100 gr zahar
4 galbenusuri
20 gr amidon
coaja rasa de la 2 portocale Bio
100 gr unt Lurpak, unsalted
200 ml smantana pentru frisca
4 galbenusuri
70 gr zahar
35 ml apa
3gr gelatina+20 ml apa rece
250 gr ciocolata Nestele Dessert
300 ml frisca lichida batuta
1 lingurita extract de vanilie
100 gr ciocolata Noir cu portocala ( marca Auchan )
100 ml frisca lichida
30 gr unt
100 gr alune de padure crude
70 gr zahar brun
20 ml apa calda
fructe la alegere
optional, coniac pentru stropit blaturile