Desert tort festiv Orange-Chocolate

Reteta culinara Desert tort festiv Orange-Chocolate din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort festiv Orange-Chocolate

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort festiv Orange-Chocolate

 

In cazul in care cautati o reteta de tort senzational pentru o aniversare sau orice alt moment festiv, sa stiti ca ati gasit-o. Stiu ca la un moment dat m-am laudat cu tortul cu mousse de ciocolata si visineca fiind cel mai bun din carticia mea cu retete, intre timp m-am razgandit, aceasta combinatie pe care v-o prezint astazi este uimitoare, straturile alternative de crema fina de ciocolata  si crema de portocala sunt un vis frumos, aromele s-au contopit perfect. Este alegerea ideala, chiar si pentru cei cu gusturi pretentioase. Tortul Riviera de pe blogul Pastry-Workshop al Olgutei mi-a fost sursa de inspiratie, insa, am schimbat crema de lamaie cu cea de portocala, aceasta din urma fiind pe gustul nostru si in plus am adaugat un crocant de alune pe margine. Retea originala apartine lui Pierre Herme. A, nu in ultimul rand, folositi ingrediente de ce mai buna calitate ! 

Ingrediente Desert tort festiv Orange-Chocolate

Ingrediente blat de ciocolata : 120 gr ciocolata neagra Nestle Dessert noir 85 gr unt 82% Lurpak, unsalted 110 gr zahar (55+55) 10 gr cacao De Zaan 2 galbenusuri 1 ou intreg 6 albusuri 1 praf de sare Ingrediente crema de portocale (orange curd cu frisca): 200 ml suc de portocale Bio 100 gr zahar 4 galbenusuri 20 gr amidon coaja rasa de la 2 portocale Bio 100 gr unt Lurpak, unsalted 200 ml smantana pentru frisca Mousse de ciocolata : 4 galbenusuri 70 gr zahar 35 ml apa 3gr gelatina+20 ml apa rece 250 gr ciocolata Nestele Dessert 300 ml frisca lichida batuta 1 lingurita extract de vanilie Ganache cu aroma de portocala : 100 gr ciocolata Noir cu portocala ( marca Auchan ) 100 ml frisca lichida 30 gr unt Pentru Ornat: 100 gr alune de padure crude 70 gr zahar brun 20 ml apa calda fructe la alegere optional, coniac pentru stropit blaturile

120 gr ciocolata neagra Nestle Dessert noir

85 gr unt 82% Lurpak, unsalted

110 gr zahar (55+55)

10 gr cacao De Zaan

2 galbenusuri

1 ou intreg

6 albusuri

1 praf de sare

200 ml suc de portocale Bio

100 gr zahar

4 galbenusuri

20 gr amidon

coaja rasa de la 2 portocale Bio

100 gr unt Lurpak, unsalted

200 ml smantana pentru frisca

4 galbenusuri

70 gr zahar

35 ml apa

3gr gelatina+20 ml apa rece

250 gr ciocolata Nestele Dessert

300 ml frisca lichida batuta

1 lingurita extract de vanilie

100 gr ciocolata Noir cu portocala ( marca Auchan )

100 ml frisca lichida

30 gr unt

100 gr alune de padure crude

70 gr zahar brun

20 ml apa calda

fructe la alegere

optional, coniac pentru stropit blaturile

Categorii