Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda
Tort Floare de Cireş cu glazură oglindă în culoarea florilor de cireş şi decoraţiuni de ciocolată făcute de mine: o floare de cireş, rămurele si altele. Am adăugat şi nucă măcinată şi câteva perluţe de zahăr din comerţ.
Ingrediente Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda
Pentru blat:
4 ouă,
5 linguri făină,
3 linguri zahăr,
150 ml ulei,
Un praf de sare,
5 g praf de copt,
Pentru crema de ciocolată şi cafea:
120 ml frişcă lichidă,
60 g ciocolată neagră,
1 linguriţă rasă cafea,
O jumătate de linguriţă ness,
Pentru mousse de ciocolată albă:
100 ml frişcă lichidă,
50 g ciocolată albă,
5 g gelatină,
50 ml apă rece,
Pentru sirop:
150 ml apă,
1 lingură zahăr,
Pentru glazura oglindă:
150 g zahăr,
75 ml apă,
100 ml lapte condensat,
150 g ciocolată albă,
10 g gelatină hidratată în 50 ml apă rece,
colorant roşu alimentar,
Pentru decor:
Puţină ciocolată albă şi ciocolată cu lapte pentru decoraţiuni,
Perle de zahăr,
Nucă măcinată