Desert tort Floare - Diplomat cu fructe

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort Floare - Diplomat cu fructe

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort Floare - Diplomat cu fructe

 

Un diplomat cu fructe delicios, racoritor, de vara

 

INGREDIENTE
2 pungi de pișcoturi (400 gr.) 400 ml smântână pentru frișcă 8 ouă 200 gr zahăr 30 gr. de gelatină granule un compot de ananas fructe (căpșuni, kiwi, portocale)

Cele 8 ouă le-am mixat împreună cu zahărul până s-a dublat compoziția și s-a albit. Am pus apoi pe bain marie, amestecând în continuu până a început să se îngroașe ușor. Nu trebuie lăsat prea mult pentru că se poate tăia crema de gălbenușuri. Apoi am dat la răcit.

Între timp, am scos ananasul din compot, l-am tăiat bucățele și am pus siropul într-un vas. Am pregătit o formă de tort cu inel detașabil în care am pus pișcoturile înmuiate în siropul de la ananas, pe marginea formei, dar și jos pe fund (vezi imaginile mai jos).

Smântâna pentru frișcă am mixat-o până s-a întărit astfel încât să rămână pe paleta mixerului. Eu am avut neindulcită, așa că am mai adăugat puțin zahăr pudră.

Am pregătit și gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj (10 min la înmuiat, apoi pe bain – marie până s-a dizolvat complet).

Când s-a răcit crema de gălbenușuri, am adăugat-o la frișcă (nu trebuie adăugată caldă în frișcă). Am pus și gelatina după ce s-a răcit ușor și am amestecat bine, astfel încât aceasta să se distribuie în toată compoziția.

La final am adăugat și ananasul bucățele și am început să așez crema în tort astfel: întâi am pus jumătate din cremă, apoi încă un rând de pișcoturi înmuiate în sirop, după care restul de cremă. Am ornat cu fructe și am dat la rece.

Ingrediente Desert tort Floare - Diplomat cu fructe

2 pungi de pișcoturi (400 gr.)

400 ml smântână pentru frișcă

8 ouă

200 gr zahăr

30 gr. de gelatină granule

un compot de ananas

fructe (căpșuni, kiwi, portocale)

Categorii