Desert tort in straturi

Reteta culinara Desert tort in straturi din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort in straturi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort in straturi

 

De mult aveam în plan să prepar tortul Napoleon, mai ales după ce l-am și degustat de la Dia  cu ocazia uneia dintre reușitele întâlniri ale bucătărașilor drăgălași. Am văzut că sunt multe variante de preparare a acestui tort, e și normal, pentru că la o rețetă, fiecare își pune amprenta în funcție de gust, așa cum am făcut și eu. Foile și crema, le-am preparat după rețeta Diei, dar am adăugat și niște dulceață de coacăze negre, pentru un plus de gust și culoare. Aspectul nu a mai ieșit ca al unui tort Napoleon clasic, așa că l-am denumit tort în straturi. Mulțumesc Diei pentru inspirație și pentru imboldul de a-l prepara! Rețeta după care m-am inspirat aici: https://www.bucataras.ro/retete/tort-napoleon-68436.html  

Ingrediente Desert tort in straturi

Pentru 12 foi de 24 cm, diametru:

400 g unt 65% grăsime(Pilos)

800 g făină + 50 g pentru înfăinat masa

2 ouă medii

3 linguri coniac

1 lingură oţet

150 ml apă rece

1 linguriță sare

Pentru cremă:

8 gălbenușuri de ou

1500 ml lapte

200 g zahăr

125 g amidon alimentar

25 g făină(o lingură mai cu vârf)

250 g unt 82 % grasime

2 lingurițe esență de lămâie

1 lingură zeamă de lămâie

150 g dulceață de coacăze negre

Categorii