Desert tort in straturi
Reteta culinara Desert tort in straturi din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort in straturi
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort in straturi
De mult aveam în plan să prepar tortul Napoleon, mai ales după ce l-am și degustat de la Dia cu ocazia uneia dintre reușitele întâlniri ale bucătărașilor drăgălași. Am văzut că sunt multe variante de preparare a acestui tort, e și normal, pentru că la o rețetă, fiecare își pune amprenta în funcție de gust, așa cum am făcut și eu. Foile și crema, le-am preparat după rețeta Diei, dar am adăugat și niște dulceață de coacăze negre, pentru un plus de gust și culoare. Aspectul nu a mai ieșit ca al unui tort Napoleon clasic, așa că l-am denumit tort în straturi. Mulțumesc Diei pentru inspirație și pentru imboldul de a-l prepara! Rețeta după care m-am inspirat aici: https://www.bucataras.ro/retete/tort-napoleon-68436.html
Ingrediente Desert tort in straturi
Pentru 12 foi de 24 cm, diametru:
400 g unt 65% grăsime(Pilos)
800 g făină + 50 g pentru înfăinat masa
2 ouă medii
3 linguri coniac
1 lingură oţet
150 ml apă rece
1 linguriță sare
Pentru cremă:
8 gălbenușuri de ou
1500 ml lapte
200 g zahăr
125 g amidon alimentar
25 g făină(o lingură mai cu vârf)
250 g unt 82 % grasime
2 lingurițe esență de lămâie
1 lingură zeamă de lămâie
150 g dulceață de coacăze negre