Desert tort inima cu alune de padure si fulgi de migdale
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort inima cu alune de padure si fulgi de migdale
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort inima cu alune de padure si fulgi de migdale
Pentru onomastica de ieri a mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de brânză şi alune de pădure, decorat cu fulgi de migdale, flori de napolitană şi alune glazurate.
Ingrediente Desert tort inima cu alune de padure si fulgi de migdale
pentru cele 2 blaturi avem nevoie de:
8 ouă
un vârf linguriţă sare
6 linguri zahăr
8 linguri (cu vârf) nucă măcinată
5 linguri (cu vârf) făină
un plic praf de copt
pentru sirop avem nevoie de:
500 ml apă
3 linguri zahăr
1 linguriţă coajă de portocală
1 linguriţă coajă de lămâie
1 măr
1 pară
1 linguriţă tărie
pentru creme:
200 g cremă mascarpone
300 ml frişcă lichidă
Un plic zahăr vanilat Bourbon
2 linguri alune de pădure rumenite şi măcinate
în plus:
50 g ciocolată cu lapte (pentru crema de ciocolată)
Optţional:
zahăr după gust
pentru ornat avem nevoie de:
50 g cremă mascarpone
150 ml frişcă lichidă
O linguriţă zahăr vanilat Bourbon
Flori de napolitană
Câteva alune de pădure
Puţină ciocolată cu lapte
Fulgi de migdale