Desert tort inima cu alune de padure si fulgi de migdale

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort inima cu alune de padure si fulgi de migdale

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort inima cu alune de padure si fulgi de migdale

 

Pentru onomastica de ieri a mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de brânză şi alune de pădure, decorat cu fulgi de migdale, flori de napolitană şi alune glazurate.

Ingrediente Desert tort inima cu alune de padure si fulgi de migdale

pentru cele 2 blaturi avem nevoie de:

8 ouă

un vârf linguriţă sare

6 linguri zahăr

8 linguri (cu vârf) nucă măcinată

5 linguri (cu vârf) făină

un plic praf de copt

pentru sirop avem nevoie de:

500 ml apă

3 linguri zahăr

1 linguriţă coajă de portocală

1 linguriţă coajă de lămâie

1 măr

1 pară

1 linguriţă tărie

pentru creme:

200 g cremă mascarpone

300 ml frişcă lichidă

Un plic zahăr vanilat Bourbon

2 linguri alune de pădure rumenite şi măcinate

în plus:

50 g ciocolată cu lapte (pentru crema de ciocolată)

Optţional:

zahăr după gust

pentru ornat avem nevoie de:

50 g cremă mascarpone

150 ml frişcă lichidă

O linguriţă zahăr vanilat Bourbon

Flori de napolitană

Câteva alune de pădure

Puţină ciocolată cu lapte

Fulgi de migdale

Categorii