Desert tort Inima cu fructe

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort Inima cu fructe

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort Inima cu fructe

 

Pentru 8 Martie, am pregătit un tort în formă de inimă, cu foi cu migdale, mascarpone, coajă de lămâie și apă de flori de portocal. Am folosit cremă doar ca umplutură și puțin pe capac, nu am îmbrăcat lateralele, pentru un aspect rustic și modern. L-am decorat cu multe fructe, frunze de busuioc și de mentă (plantate și îngrijite cu drag în ghivecele mele). Și ce m-am bucurat de petalele de la florile de căpșuni care încă stăteau prinse de căpșuni. La mulți ani, frumoși și dulci, tuturor femeilor!

Pentru blat: 5 ouă L, 5 ml îndulcitor, 1 lingură zeamă de lămâie, 40 ml ulei, 15 ml apă , 35 ml suc de portocală, 1 praf de sare, 90 g migdale măcinate, 100 g făină, 7 g praf de copt, Pentru însiropat: Sucul de la 2 portocale mari, Pentru cremă: 200 ml frişcă lichidă, 250 g cremă mascarpone, 1 linguriță coajă de lămâie, 1 linguriță apă de flori de portocal, Pentru decor: Căpșuni, după gust, 1 kiwi, 1 portocală, 60 g cuvertură de ciocolată albă, după gust, 50 g ciocolată cu lapte Callebaut, după gust, Frunze de mentă, Frunze de busuioc, Petale de flori de căpșuni, Fluturi de napolitană

Blatul:

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, zeama de lămâie şi îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenuşurile, sucul de portocală, apa, praful de copt, migdalele, ½ din cantitatea de făin, uleiul și restul de făină. Omogenizezi și torni compoziţia într-o formă de inimă cu inel detașabil, pregătită cu foaie de copt sau unsă cu grăsime. Așezi tava inimă într-o altă tavă, pentru mai multă siguranță și dai la cuptorul preîncălzit aprox 18 minute, la foc mediu (sau până trece testul scobitorii). Lași la răcit.

Pentru însiropat:

Tai blatul în două foi și îl însiropezi cu suc de portocală (vei avea nevoie de 2 portocale mari).

Crema:

Bați frișca lichidă cu mixerul, mai moale, adaugi mascarponele, coajă de lămâie, după plac și apa de flori de portocal (1 linguriță este suficientă, pentru că are aromă intensă) și mai amesteci puțin până devine cremoasă.

Decor:

Speli fructele și frunzele de mentă și de busuioc, le usuci pe șervete și le tai după plac.

Pui primul blat peste baza de la forma inimă și fixezi inelul având grijă să pui pe peretele formei, în interior, o margine din plastic, decupată după cum ai nevoie. Adaugi un strat de cremă și aranjezi pe margine fructele, după plac. Umpli cu cremă, însă păstrezi puțină și pentru decor. Așezi celălalt blat de tort. Adaugi restul de cremă, dar numai pe capac. Nu îmbraci lateralele. Este rustic, dar modern.

Decorezi cu fructe, tăiate frumos. Poți opta pentru căpșuni date prin ciocolată topită și răcite puțin la frigider înainte de a le așeza pe tort. Adaugă și doi fluturi de napolitană, sunt de efect.

Dai la rece până la servire.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/tort-inima-cu-fructe-8-martie.html

Ingrediente Desert tort Inima cu fructe

Pentru blat:

5 ouă L,

5 ml îndulcitor,

1 lingură zeamă de lămâie,

40 ml ulei,

15 ml apă ,

35 ml suc de portocală,

1 praf de sare,

90 g migdale măcinate,

100 g făină,

7 g praf de copt,

Pentru însiropat:

Sucul de la 2 portocale mari,

Pentru cremă:

200 ml frişcă lichidă,

250 g cremă mascarpone,

1 linguriță coajă de lămâie,

1 linguriță apă de flori de portocal,

Pentru decor:

Căpșuni, după gust,

1 kiwi,

1 portocală,

60 g cuvertură de ciocolată albă, după gust,

50 g ciocolată cu lapte Callebaut, după gust,

Frunze de mentă,

Frunze de busuioc,

Petale de flori de căpșuni,

Fluturi de napolitană

Categorii