Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

 

Pentru o zi speciala, un tort special...Ma rog, era un  motiv bine intemeiat sa pregatesc ceva dulce. Dar de data aceasta, un dulce- acrisor delicios. Pozele nu au iesit prea reusite, probabil si din cauza ca am avut proasta inspiratie sa pun tortul pe un platou de sticla transparent.Dar  gustul este minunat, credeti-ma pe cuvant...

 

INGREDIENTE
Blat: 2 oua intregi un praf de sare 60 gr zahar 45 gr faina 15 gr cacao neagra Jeleu de visine: 400 gr visine congelate 2 linguri zahar 10 gr gelatina+3 linguri apa Mousse de visine: 400 gr smantana de frisca 2 linguri zahar pudra 80 gr ciocolata alba 200 gr jeleu de visine 5 gr gelatina Sirop: 75 ml apa 1 lingura zahar 2 lingurite zeama de lamaie Jeleul decor: 150 gr visine 150 ml apa 1 lingura zahar 1 lingurita sirop de sfecla 10 gr gelatina

Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5 minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam gelatina in apa rece pentru catte minute intr-un castron. Punem castronul la bain marie si infierbantam gelatina. Dam craticioara cu visinele jos de pe foc, adaugam gelatina.Omogenizam bine.Turnam 200 de grame din jeleu intr-o forma de inima(mai mica decat cea in care vom coace blatul) tapetata cu folie alimentara.Racim jeleul la temperatura camerei, apoi dam forma la congelator. Jeleul ramas il blendam bine cu un blender de mana si il trecem prin sita. Il punem intr-o craticioara si punem peste el ciocolata alba rupta bucati. Omogenizam bine cat compozitia este calda si o lasam deoparte. Pentru blat mixam ouale intregi la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana se albesc si capata o consistenta groasa.Cernem faina amestecata cu cacaua si o incorporam usor cu o spatula. Turnam compozitia intr-o forma de inima tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margine cu unt. Dam forma la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam sa se racoreasca putin in forma, apoi il scoatem pe un gratar pana se raceste complet. Pentru sirop fierbem 2-3 minute apa cu zaharul, apoi oprim focul si adaugam zeama de lamaie. Lasam siropul sa se raceasca. Pentru mousse batem smantana de frisca impreuna cu zaharul pudra cat sa se lege putin, fara a fi prea tare. Hidratam gelatina in 30 ml apa si o incalzim la bain marie. Incalzim la foc mic, amestecand continuu jeleul oprit in care am pus ciocolata. Adaugam si gelatina incalzita , omogenizam si lasam sa se racoreasca. Amestecam frisca batuta cu jeleul cu ciocolata. Montam tortul in forma in care am copt blatul. Tapetam cufolie alimentara, intinsa cat mai bine ca suprafata sa fie neteda. Asezam jeleul de visine pe care l-am scos din congelator in centru. Turnam tot moussul de visine. Insiropam blatul si il asezam deasupra. Impingem usor cu mana blatul in mousse, astfel incat sa ajunga la acelasi nivel cu moussul. Dam forma la congelator pentru 1-2 ore. Pregatim jeleul pentru decor. Intr-o craticioara punem visinele, apa si zaharul si fierbem 5 minute pana visinele se inmoaie si isi lasa zeama. Hidratam gelatina in 60 ml apa rece, apoi punem castronul cu gelatina la bain-marie si o infierbantam. Dam craticioara jos si scurgem visinele printr-o sita, presandu-le usor. In lichid punem siropul de sfecla si gelatina hidratata.Lasam sa se raceasca, dar avem grija sa nu se intareasca. Scoatem tortul din congelator si il asezam pe un gratar cu picioare Asezam gratarul intr-o tava care sa depaseasca dimensiunea gratarului si turnam incet jeleul deasupra. Mutam tortul pe un platou de servire si il dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

Ingrediente Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Blat: 2 oua intregi un praf de sare 60 gr zahar 45 gr faina 15 gr cacao neagra Jeleu de visine: 400 gr visine congelate 2 linguri zahar 10 gr gelatina+3 linguri apa Mousse de visine: 400 gr smantana de frisca 2 linguri zahar pudra 80 gr ciocolata alba 200 gr jeleu de visine 5 gr gelatina Sirop: 75 ml apa 1 lingura zahar 2 lingurite zeama de lamaie Jeleul decor: 150 gr visine 150 ml apa 1 lingura zahar 1 lingurita sirop de sfecla 10 gr gelatina

2 oua intregi

un praf de sare

60 gr zahar

45 gr faina

15 gr cacao neagra

400 gr visine congelate

2 linguri zahar

10 gr gelatina+3 linguri apa

400 gr smantana de frisca

2 linguri zahar pudra

80 gr ciocolata alba

200 gr jeleu de visine

5 gr gelatina

75 ml apa

1 lingura zahar

2 lingurite zeama de lamaie

150 gr visine

150 ml apa

1 lingura zahar

1 lingurita sirop de sfecla

10 gr gelatina

Categorii