Desert tort Inima de cafea cu glazura oglinda

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort Inima de cafea cu glazura oglinda

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort Inima de cafea cu glazura oglinda

 

Pentru aniversarea a 39 de ani de căsnicie a părinţilor noştri am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de cafea, însiropat cu cafea, îmbrăcat în cremă albă şi glazură oglindă. Pentru a reduce cantitatea de zahăr datorată glazurii, am înlocuit zahărul din blat și sirop cu îndulcitor. Pentru un aspect elegant și festiv, am ales să decorez cu fructe goji uscate de la Sano Vita, pe care le-am măcinat. Pentru a-i surprinde pe părinții noștri, le-am pregătit și niște decorațiuni de ciocolată.   „Retete pentru mese in familie”

Ingrediente Desert tort Inima de cafea cu glazura oglinda

pentru blat avem nevoie de:

7 ouă

5 ml îndulcitor,

3 linguri făină,

9 linguri nucă măcinată,

un plic praf de copt,

un vârf linguriţă sare,

pentru însiropat avem nevoie de:

400 ml apă,

2 linguriţe cafea măcinată,

2,5 ml îndulcitor,

pentru crema de cafea:

250 g brânză mascarpone Delaco,

5 g zahăr vanilat Bourbon,

80 ml frişcă lichidă Meggle,

3 lingurițe cacao neagră,

1 linguriță cafea măcinată,

pentru crema albă:

250 g brânză mascarpone Delaco,

5 g zahăr vanilat Bourbon,

30 ml frişcă lichidă Meggle,

pentru glazura oglindă:

80 ml apă,

100 g zahăr,

100 ml lapte condensat,

9 g foi gelatină + 100 ml apa rece,

200 g ciocolată albă,

Câteva picături de colorant alimentar galben,

pentru decorațiuni:

50 g ciocolată albă,

50 g ciocolată neagră,

Zahăr colorat,

Perluțe de zahăr,

pentru decor:

20 g fructe goji uscate Sano Vita

Categorii