Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600
Am făcut acest tort în urmă cu aproape o lună și era sortit musafirilor de ziua mea, dar cum mai aveam și altceva bun și dulce, tortul a rămas până acum, așa că abia ieri l-am tăiat și servit. Din tortul pentru ziua mea, a devenit tortul care marchează cea de-a șase suta rețetă pe site... Inițial am vrut să fie mai micuț, dar cum frișca s-a ”înfoiat” mult, am fost nevoită să-l fac într-o formă mai mare, ceea ce a fost, până la urmă o idee foarte bună, pentru că torturile de înghețată mai înalte se taie mai greu... Oricum, are un gust excepțional, căci vanilia se combină foarte bine cu ciocolata, iar cireșele confiate au contribuit și ele din plin la această senzație de răsfăț culinar dulce.
Ingrediente Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600
3 gălbenușuri
3 linguri de lapte
1-2 linguri de zahăr tos fin
1 plic de vanilie
100 grame de ciocolată neagră
Pentru frișcă:
300 ml de smântână naturală
1-2 linguri de zahăr pudră
1 plic de vanilie
Pentru decor:
cireșe confiate
pepite/buline de ciocolată
ciocolată cu lapte, răzuită