Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

 

E cam esuat tortul asta, l-am insiropt cam mult, a derapat dupa traiectorie dar parol ca a fost delicios.

 

INGREDIENTE
Blat 24 cm 8 albusuri 4 galbenusuri 8 linguri zahar 10 linguri nuca macinata 2 linguri ulei un praf de sare 4 linguri faina 1 lingura cacao Sirop 4 linguri zahar 400 ml apa Crema 4 galbenusuri 250 g zahar 1 pliculet zahar vanilat 500 ml lapte 60 g amidon 250 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca Krant 4 linguri de zahr cca 150 g miez de nuca Decor gogosele de ecler umplute cu crema banuti de ciocolata mure

Blat : Am folosit o forma cu diametru de 24 cm , tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul apoi le-am incorporat in albusuri. La final am incorporat faina, nuca macinata si cacao, cu miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma de tort si am dat tava la cuptorul preincalzit ca 180 grade. Am facut testul scobitorii, apoi am scos forma din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca pana a doua zi.

Sirop : Am puz zaharul sa se caramelizeze, am adaugat apa si am lasat sa fiarba. Se lasa la racit.

Krant : Am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nuca taiata grosier, am amestecat bine , apoi am uns funful cu putin ulei si am intins krantul pe suprafata fundului, am lasat sa se raceasca apoi am pisat mai marunt formand krantul.

Crema : Mai intai am facut crema fiarta pe baie de abur. Galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul le-am omogenizat apoi am diluat cu lapte si am pus cratita pe baie d eabur, am amestecat continuu pana ce crema s-a ingrosat. Am tras cratita de pe foc, am acoperit cu folie alimentara, direct pe crema si am dat crema la rece pana a doua zi. A doua zi am scos crema din frigider am mixat-o 2-3 minute. Separat am mixat mascarponele si l-am incorporat in crema fiarta. Am mixat si smantana pentru frisca si apoi am incorporat-o in crema fiarta amestecata cu mascarpone.

Am avut cateva gogosele de ecler si le-am umplut cu crema, le-am folosit pentru decorat tortul.

Asamblare : Blatul l-am sectionat in 4 parti. Am asezat prima parte de blat am insiropat-o, am intins o parte din crema, peste care am pus a doua parte de blat insiropata, am intins crema, peste care am asezat a treia parte de blat insiropata, am intins crema, peste care am pus ultima parte de blat insiropata. Am imbracat tortul cu restul de crema, marginea am imbracat-o cu krant, am decorat cu gogosele de ecler, banuti de ciocolata si mure.

Cerinta a fost sa fie foarte insiropat si asa am facut, din aceasta cauza aspectul nu a fost chiar de revista, dar gustul a fost delicios.

Ingrediente Desert tort M (Maria, Marian si toti sfintii si sfintele de azi )

Blat 24 cm

8 albusuri

4 galbenusuri

8 linguri zahar

10 linguri nuca macinata

2 linguri ulei

un praf de sare

4 linguri faina

1 lingura cacao

Sirop

4 linguri zahar

400 ml apa

Crema

4 galbenusuri

250 g zahar

1 pliculet zahar vanilat

500 ml lapte

60 g amidon

250 g mascarpone

200 ml smantana pentru frisca

Krant

4 linguri de zahr

cca 150 g miez de nuca

Decor

gogosele de ecler umplute cu crema

banuti de ciocolata

mure

Categorii