Desert tort Mari
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort Mari
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort Mari
Eu nu prea ma pot tine 100% de o reteta, nici macar de retetele mele, chiar daca dorinta a fost ca acest tort sa fie ca Tortul veseliei, am mai adus imbunatatiri la creme si am plusat cu banane, zmeura si bomboane trufe intre straturi.Mai ales ca am avut din belsug oua de casa, sunt pe productie gainile...:))))))))))
Blat diametru 20 cm , ingrediente pentru un blat, se repeta de 4 ori , difera doar colorantul 2 oua 60 g zahar 60 g faina un praf sare 15 ml ulei 20 ml lapte zeama de lamaie colorant rosu, galben, verde, albastru - o culoare pentru fiecare blat Frisca 700 ml smantana de gatit La Dorna cu 32% grasime 3 pliculete zahar vanilat 50 g zahar farin Crema banane 220 g banane foarte coapte 3 galbenusuri 50 g unt cu 82% grasime 50 g zahar 8 g gelatina+ 3 linguri apa rece 170 g frisca batuta Crema de ciocolata 120 g ciocolata neagra Callebaut 3 galbenusuri 50 g unt cu 82% grasime 50 g zahar 2 linguri smantana de gatit 8 g gelatina+ 3 linguri apa rece 150 g frisca batuta Crema de zmeura 220 g zmeura 3 galbenusuri 50 g unt cu 82% grasime 50 g zahar 8 g gelatina+ 3 linguri apa rece 170 g frisca batuta In plus rondele banana zmeura bomboane trufa Decor frisca batuta ciocolata topitaBlat x 4 : Am folosit o forma de silicon unsa cu putin ulei. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat cu ajutorul unui tel, cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina cernuta, am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus, am adaugat si uleiul si laptele, amestecand tot cu miscari lente de jos in sus. La final am adaugat colorantul ( albastru, galben, rosu, verde) si am folosit o spatula de silicon cu care am amestecat, folosind miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in forma unsa, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt cca 18-20 min, nu mai mult. Am scos forma din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine.Am repetat operatiunea de 4 ori si am obtinut un blat albastru, unul verde, unul rosu si unul galben.
Frisca: Smantana rece de la frigider am pus-o intr-n castron inalt pe care l-am tinut 30 min la frigider, am adaugat zaharul vanilat si zaharul farin si am mixat bine pana am obtinut o frisca nu foarte tare.
Crema de banane : Bananele le-am pasat pana am obtinut un piure.Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus untul, galbenusurile si zaharul, am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu cca 5 min, am adaugat piureul de banane si am amestecat cca 5 min, am tras vasul de pe baia de abur si am adaugat gelatina hidratata. Am lasat sa se tempereze amestecul apoi am incorporat frisca batuta.
Pe un platou am asezat un inel de tort regrabil, am pus folie acetata, am asezat blatul albastru, peste blat am asezat rondele de banane si apoi am turnat crema de banane, am dat la frigider cca 30 min, apoi am scos de la frigider si am asezat blatul rosu, am presat putin sa intre blatul in crema de banane . Am dat din nou la frigider pana am facut crema de ciocolata.
Crema de ciocolata: Am pus gelatina la hidratat cu apa rece. Intr-un castron de inox am pus untul, zaharul, galbenusurile,ciocolata si smantana de gatit. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana am obtinut o crema omogena, am tras vasul de pe baia de abur si am adaugat gelatina hidratata, am amestecat bine. Am lasat crema sa se tempereze apoi am incorporat frisca batuta.
Am scos tortul de la frigider, am asezat peste blatul rosu zmeura apoi am turnat crema de ciocolata, am dat forma la frigider pentru 30 min apo am scos-o si am asezat blatul verde, am presat un pic sa intre putin in crema de ciocolata. AM dat din nou la frigider pana am facut crema de zmeura.
Crema de zmeura: Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Am pasat zmeura si am obtinut un piure.Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si untul. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu cca 5 min, apoi am adaugat piureul de zmeura si am continuat sa amesteca cca 5 min. Am tras vasul de pe foc si am adaugat gelatina hidratata, am amestecat bine.Am lasat crema sa se tempereze si am incorporat frisca batuta.
Am scos tortul din frigider, am asezat peste blatul verde bomboane trufe taiate, apoi am turnat crema de zmeura, am dat tortul la frigider pentru 30 min, dupa care am scos si am asezat si ultimul blat, cel galben, am presat putin si am bagat din nou la frigider, am lasat la frigider pana a doua zi.
A doua zi am scos tortul din forma, am scos banda de acetat si am ornat deasupra cu frisca si ciocolata topita.
Ingrediente Desert tort Mari
Blat diametru 20 cm , ingrediente pentru un blat, se repeta de 4 ori , difera doar colorantul
2 oua
60 g zahar
60 g faina
un praf sare
15 ml ulei
20 ml lapte
zeama de lamaie
colorant rosu, galben, verde, albastru - o culoare pentru fiecare blat
Frisca
700 ml smantana de gatit La Dorna cu 32% grasime
3 pliculete zahar vanilat
50 g zahar farin
Crema banane
220 g banane foarte coapte
3 galbenusuri
50 g unt cu 82% grasime
50 g zahar
8 g gelatina+ 3 linguri apa rece
170 g frisca batuta
Crema de ciocolata
120 g ciocolata neagra Callebaut
3 galbenusuri
50 g unt cu 82% grasime
50 g zahar
2 linguri smantana de gatit
8 g gelatina+ 3 linguri apa rece
150 g frisca batuta
Crema de zmeura
220 g zmeura
3 galbenusuri
50 g unt cu 82% grasime
50 g zahar
8 g gelatina+ 3 linguri apa rece
170 g frisca batuta
In plus
rondele banana
zmeura
bomboane trufa
Decor
frisca batuta
ciocolata topita