Desert tort Medovik cu blat pufos
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort Medovik cu blat pufos
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort Medovik cu blat pufos
Mi-a plăcut foarte mult tortul Medovik. De data asta am incercat blatul pufos. Delicioase ambele.
Rock:
3 oua 100 g vechi 90 g miere 10 g praf de copt 150g faina 10 g uleiCremă:
500 g smântână 35% grăsime 500 g mascarpone 3-4 linguri de zahar pudra 300-350 g cireseDecor:
200 g frisca naturala 100 g vechi 150 g nuci 50 g migdale 50 g biscuitiPentru blat am pus mierea pe foc pana si-a schimbat culoarea, a inceput sa albeasca. Am amestecat ouale spuma cu zaharul pana s-a topit. Peste ouă am adăugat miere fierbinte, apoi ulei. Am adaugat apoi faina amestecata cu praful de copt. Am pus compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 21 cm. Am bagat tava la cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minute. Blatul meu nu a crescut foarte mult si l-am putut imparti in 3, dar doar in doua bucati, asa ca am pregatit o alta compozitie si am mai copt un blat. A doua compozitie a crescut mai mult si am impartit acest blat in 3. Asa ca am obtinut in total 5 bucati de blat. Pentru crema am lasat crema sa se scurga cateva ore. Am amestecat smantana, am adaugat zahar pudra dupa gust cam 3-4 linguri, apoi mascarpone la temperatura camerei. Pentru montare am pus primul blat, Am stropit-o cu zeama dintr-un compot de cirese, apoi am pus un strat de crema si am distribuit cirese peste crema. Am avut cireșe pe care le-am păstrat într-un borcan. Nu am folosit cirese compot pentru ca sunt suculente. Am facut la fel pana am terminat blaturile. Pe ultimul blat am intins putina crema, ca sa nu se usuce. Am pus prajitura la rece si a doua zi am acoperit-o in frisca cu un pliculet de intaritor, apoi cu krantz de nuca si migdale amestecate cu biscuiti. Pentru krantz am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nucile si migdalele si am rasturnat totul pe o tabla umeda. Dupa ce s-au racit le-am pus intr-o masina de tocat electrica impreuna cu biscuitii. Am maruntit totul si apoi am pus prajitura. Pe tort am distribuit si cateva cirese confiate (disponibile in comert). Bucurați-vă! Am pus apoi un strat de crema si am intins cirese peste crema. Am avut cireșe pe care le-am păstrat într-un borcan. Nu am folosit cirese compot pentru ca sunt suculente. Am facut la fel pana am terminat blaturile. Pe ultimul blat am intins putina crema, ca sa nu se usuce. Am pus prajitura la rece si a doua zi am acoperit-o in frisca cu un pliculet de intaritor, apoi cu krantz de nuca si migdale amestecate cu biscuiti. Pentru krantz am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nucile si migdalele si am rasturnat totul pe o tabla umeda. Dupa ce s-au racit le-am pus intr-o masina de tocat electrica impreuna cu biscuitii. Am maruntit totul si apoi am pus prajitura. Pe tort am distribuit si cateva cirese confiate (disponibile in comert). Bucurați-vă! Am pus apoi un strat de crema si am intins cirese peste crema. Am avut cireșe pe care le-am păstrat într-un borcan. Nu am folosit cirese compot pentru ca sunt suculente. Am facut la fel pana am terminat blaturile. Pe ultimul blat am intins putina crema, ca sa nu se usuce. Am pus prajitura la rece si a doua zi am acoperit-o in frisca cu un pliculet de intaritor, apoi cu krantz de nuca si migdale amestecate cu biscuiti. Pentru krantz am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nucile si migdalele si am rasturnat totul pe o tabla umeda. Dupa ce s-au racit le-am pus intr-o masina de tocat electrica impreuna cu biscuitii. Am maruntit totul si apoi am pus prajitura. Pe tort am distribuit si cateva cirese confiate (disponibile in comert). Bucurați-vă! Nu am folosit cirese compot pentru ca sunt suculente. Am facut la fel pana am terminat blaturile. Pe ultimul blat am intins putina crema, ca sa nu se usuce. Am pus prajitura la rece si a doua zi am acoperit-o in frisca cu un pliculet de intaritor, apoi cu krantz de nuca si migdale amestecate cu biscuiti. Pentru krantz am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nucile si migdalele si am rasturnat totul pe o tabla umeda. Dupa ce s-au racit le-am pus intr-o masina de tocat electrica impreuna cu biscuitii. Am maruntit totul si apoi am pus prajitura. Pe tort am distribuit si cateva cirese confiate (disponibile in comert). Bucurați-vă! Nu am folosit cirese compot pentru ca sunt suculente. Am facut la fel pana am terminat blaturile. Pe ultimul blat am intins putina crema, ca sa nu se usuce. Am pus prajitura la rece si a doua zi am acoperit-o in frisca cu un pliculet de intaritor, apoi cu krantz de nuca si migdale amestecate cu biscuiti. Pentru krantz am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nucile si migdalele si am rasturnat totul pe o tabla umeda. Dupa ce s-au racit le-am pus intr-o masina de tocat electrica impreuna cu biscuitii. Am maruntit totul si apoi am pus prajitura. Pe tort am distribuit si cateva cirese confiate (disponibile in comert). Bucurați-vă! Am pus prajitura la rece si a doua zi am acoperit-o in frisca cu un pliculet de intaritor, apoi cu krantz de nuca si migdale amestecate cu biscuiti. Pentru krantz am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nucile si migdalele si am rasturnat totul pe o tabla umeda. Dupa ce s-au racit le-am pus intr-o masina de tocat electrica impreuna cu biscuitii. Am maruntit totul si apoi am pus prajitura. Pe tort am distribuit si cateva cirese confiate (disponibile in comert). Bucurați-vă! Am pus prajitura la rece si a doua zi am acoperit-o in frisca cu un pliculet de intaritor, apoi cu krantz de nuca si migdale amestecate cu biscuiti. Pentru krantz am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nucile si migdalele si am rasturnat totul pe o tabla umeda. Dupa ce s-au racit le-am pus intr-o masina de tocat electrica impreuna cu biscuitii. Am maruntit totul si apoi am pus prajitura. Pe tort am distribuit si cateva cirese confiate (disponibile in comert). Bucurați-vă! Am pus prajitura la rece si a doua zi am acoperit-o in frisca cu un pliculet de intaritor, apoi cu krantz de nuca si migdale amestecate cu biscuiti. Pentru krantz am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nucile si migdalele si am rasturnat totul pe o tabla umeda. Dupa ce s-au racit le-am pus intr-o masina de tocat electrica impreuna cu biscuitii. Am maruntit totul si apoi am pus prajitura. Pe tort am distribuit si cateva cirese confiate (disponibile in comert). Bucurați-vă! Am pus prajitura la rece si a doua zi am acoperit-o in frisca cu un pliculet de intaritor, apoi cu krantz de nuca si migdale amestecate cu biscuiti. Pentru krantz am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nucile si migdalele si am rasturnat totul pe o tabla umeda. Dupa ce s-au racit le-am pus intr-o masina de tocat electrica impreuna cu biscuitii. Am maruntit totul si apoi am pus prajitura. Pe tort am distribuit si cateva cirese confiate (disponibile in comert). Bucurați-vă! Pe tort am distribuit si cateva cirese confiate (disponibile in comert). Bucurați-vă! Pe tort am distribuit si cateva cirese confiate (disponibile in comert). Bucurați-vă!
Ingrediente Desert tort Medovik cu blat pufos
3 oua
100g zahar
90g miere
10g praf de copt
150g faina
10 g ulei
500g smantana 35% grasime
500g mascarpone
3-4 linguri zahar pudra
300-350g visine
200g frisca naturala
100g zahar
150g nuca
50g migdale
50g biscuiti