Desert tort Padurea Neagra

Reteta culinara Desert tort Padurea Neagra din categoria Torturi. Specific Germania. Cum sa faci Desert tort Padurea Neagra
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort Padurea Neagra
Tortul Padurea Neagra (Schwarzwälder Kirschtorte) renumit in Germania, din anul 1930, unul dintre cele mai preferate in Germania. Denumirea nu vine de la Padurea Neagra, vine de la Schwarzwälder Kirschwasser-rachiul de cirese din zona Padurea Neagra, de 40 de grade.
Ingrediente Desert tort Padurea Neagra
Pentru aluatul fraged:
125 gr faina
10 gr cacao
1 plic praf de copt
50 gr zahar
1 plic zahar vanilat
75 gr unt
4 galbenusuri
2 linguri apa calda
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
3 picaturi de esenta de migdale
1 varf de cutit de scortisoara
4 albusuri
75 gr faina
30 gr Mondamin (Amidon alimentar)
10 gr cacao
1/2 lingurita rasa de praf de copt
1 borcan de compot cirese sau visine,fara samburi de 750 de gr.
75 gr zahar
40 gr Mondamin(Speisestärke)-Amidon alimentar
Preparare frisca:
25 gr zahar
2 linguri rachiu de cirese
500 ml de frisca
1 plic de zahar vanilat
2 plicuri de intaritor de frisca
Decor:
12-20 de cirese
100 gr de ciocolata amaruie rasa