Desert tort Padurea Neagra

Reteta culinara Desert tort Padurea Neagra din categoria Torturi. Specific Germania. Cum sa faci Desert tort Padurea Neagra

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort Padurea Neagra

 

Tortul Padurea Neagra (Schwarzwälder Kirschtorte) renumit in Germania, din anul 1930, unul dintre cele mai preferate in Germania. Denumirea nu vine de la Padurea Neagra, vine de la Schwarzwälder Kirschwasser-rachiul de cirese din zona Padurea Neagra, de 40 de grade.

Ingrediente Desert tort Padurea Neagra

Pentru aluatul fraged:

125 gr faina

10 gr cacao

1 plic praf de copt

50 gr zahar

1 plic zahar vanilat

75 gr unt

4 galbenusuri

2 linguri apa calda

100 gr zahar

1 plic zahar vanilat

3 picaturi de esenta de migdale

1 varf de cutit de scortisoara

4 albusuri

75 gr faina

30 gr Mondamin (Amidon alimentar)

10 gr cacao

1/2 lingurita rasa de praf de copt

1 borcan de compot cirese sau visine,fara samburi de 750 de gr.

75 gr zahar

40 gr Mondamin(Speisestärke)-Amidon alimentar

Preparare frisca:

25 gr zahar

2 linguri rachiu de cirese

500 ml de frisca

1 plic de zahar vanilat

2 plicuri de intaritor de frisca

Decor:

12-20 de cirese

100 gr de ciocolata amaruie rasa

Categorii