Desert tort Primavara -Minodora

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort Primavara -Minodora

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort Primavara -Minodora

 

Pe 2 martie sora mea cea mica Minodora , implineste niste anisori, asa ca m-am gandit sa o impresionez sau nu, ca e pestoaica si e cam greu de impresionat.... La multi ani, Dora !

 

INGREDIENTE
Blat 24 cm 3 oua medii 3 linguri de zahar 2 linguri faina 70 g fistic prajit si sarat taiat grosier 30 g nuci pecan taiate grosier Sirop de la compotul de mango Frisca 600 ml smantana pentru frisca cu peste 30 % grasime 6 pliculete zahar vanilat Forma silikomart ( gogosar sau dovleac, fiecare cu ce asociaza forma ) Mouse de mango 140 g mango din compot 100 g ciocolata alba Callebaut 1 galbenus 125 g frisca batuta 2,5 foi gelatina Mouse de zmeura 140 g zmeura congelata 50 g ciocolata alba Callebaut 1 galbenus 1,5 foi de gelatina 100 g frisca batuta Mouse de piersici 140 g piersici din compot 50 g ciocolata alba Callebaut 1 galbenus 95 g frisca batuta 2 foi gelatina Mouse banane 200 g banane coape 100 g ciocolata neagra Callebaut 2 galbenusuri 3 foi gelatina 180 g frisca batuta Decor frisca pepite ciocolata creioane decor Dr. Oetker

Blat: Ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare le mixam bine pana isi dubleaza volumul, pentru ca nu am avut nevoie de un blat inalt, nu am mai separat albusurile de galbenusuri. Apoi adaugam faina, nuca si fisticul si omogenizam. Am folosit un inel d etort cu diametru de 24 cm. Am pus in tava de la aragaz hartie de copt, am asezat inelul de tort si am turnat compozitia, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade ( cuptor electric) pentru cca 20 min. Cand este copt blatul il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Il taiem a doua zi cand asamblam tortul.

Frisca: Bolul de la robot il tinem cca 10 min la congelator, apoi il scoatem si punem in el smantana pentru frisca scoasa d ela frigider, adaugam si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o frisca ferma. Tinem frisca la frigider pana avem nevoie de ea.

Acum sa trecem la cele 3 mouse pe care le-am folosit pentru forma silikomart.

Mouse de mango. Bucatile de mango le blendam pana obtinem un piure. Foile de gelatina le hidratam in apa rece. Intr-un castron de inox punem ciocolata alba, galbenusul si piureul de mango, amestecam si apoi asezam castronul pe baie de abur, amestecam continuu pana ce ciocolata se topeste. Tragem castronul de pe baie de abur, stoarcem foile de gelatina si apoi le incorporam in crema, la final incorporam 125 g frisca batuta. Acest mouse il punem in forma silikomart si dam forma la congelator pentru cca 1 ora si 1/2 .

Mouse de zmeura. Zmeura congelata o blendam pana obtinem un piure. Foile de gelatina le hidratam in apa rece. Intr-un castron de inox punem ciocolata alba, galbenusul si piureul de zmeura, amestecam si apoi asezam castronul pe baie de abur, amestecam continuu pana ce ciocolata se topeste. Tragem castronul de pe baie de abur, stoarcem foile de gelatina si apoi le incorporam in crema, la final incorporam 100 g frisca batuta. Scoatem forma de la congelator dupa ce mouse-ul de mango e inchegat si turnam mouse-ul de zmeura peste mouse-ul de mango forma si dam forma din nou la congelator pentru cca 1 ora si 1/2.

Mouse de piersici. Piersicile din compot le blendam pana obtinem un piure. Foile de gelatina le hidratam in apa rece. Intr-un castron de inox punem ciocolata alba, galbenusul si piureul de piersici , amestecam si apoi asezam castronul pe baie de abur, amestecam continuu pana ce ciocolata se topeste. Tragem castronul de pe baie de abur, stoarcem foile de gelatina si apoi le incorporam in crema, la final incorporam 100 g frisca batuta. Scoatem forma de la congelator dupa ce mouse-ul de zmeura este inchegat si turnam mouse-ul de piersici peste mouse-ul de zmeura forma si dam forma din nou la congelator pana a doua zi.

A doua zi ne apucam sa sectionam blatul, il insiropam cu sirop de la compotul de mango. Scoatem forma silikomart din congelator, scoatem cu grija tortul din forma si-l asezam pe o folie de acetat pusa pe o farfurie, apoi ne apucam sa facem mouse-ul de banane.

Mouse de banane.Bananele coapte le blendam pana obtinem un piure. Foile de gelatina le hidratam in apa rece. Intr-un castron de inox punem ciocolata neagra, galbenusul si piureul de banane , amestecam si apoi asezam castronul pe baie de abur, amestecam continuu pana ce ciocolata se topeste. Tragem castronul de pe baie de abur, stoarcem foile de gelatina si apoi le incorporam in crema, la final incorporam 180 g frisca batuta.O parte din mouse il punem in centrul tortului de mouse-uri si ornam cu pepite de ciocolata alba, dam forma din nou la congelator.

Pe o farfurie din sticla cu pereti mai inalti asezam prima parte de blat insiropat, asezam si inelul cu ajutorul caruia am copt blatul, marginile inelului le-am tapetat cu folie acetat, sa putem sa scotem cu usurinta tortul din inel) peste blat punem restul de mouse de bananne si asezam cu grija a doua parte de blat insiropat. Bagam la congelator pentru cca 1 ora.

Dupa o ora scoatem de la congelator blatul cu mouse de banane. Il scoatem fin forma, il asezam pe un platou, apoi scoatem si tortul din cele 3 mouse-uri si-l asezam peste blat, cat mai la centru, apoi ne apucam sa decoram tortul in functie de inspiratie.

Ingrediente Desert tort Primavara -Minodora

Blat 24 cm

3 oua medii

3 linguri de zahar

2 linguri faina

70 g fistic prajit si sarat taiat grosier

30 g nuci pecan taiate grosier

Sirop de la compotul de mango

Frisca

600 ml smantana pentru frisca cu peste 30 % grasime

6 pliculete zahar vanilat

Forma silikomart ( gogosar sau dovleac, fiecare cu ce asociaza forma )

Mouse de mango

140 g mango din compot

100 g ciocolata alba Callebaut

1 galbenus

125 g frisca batuta

2,5 foi gelatina

Mouse de zmeura

140 g zmeura congelata

50 g ciocolata alba Callebaut

1 galbenus

1,5 foi de gelatina

100 g frisca batuta

Mouse de piersici

140 g piersici din compot

50 g ciocolata alba Callebaut

1 galbenus

95 g frisca batuta

2 foi gelatina

Mouse banane

200 g banane coape

100 g ciocolata neagra Callebaut

2 galbenusuri

3 foi gelatina

180 g frisca batuta

Decor

frisca

pepite ciocolata

creioane decor Dr. Oetker

Categorii