Desert tort rapid cu crema de iaurt si piersici
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort rapid cu crema de iaurt si piersici
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort rapid cu crema de iaurt si piersici
Foarte bun si racoritor, de vara!
INGREDIENTE
Pentru inceput am pregatit blatul. Blatul este de fapt un strat de biscuiti macinati. Biscuitii i-am macinat, i-am amestecat bine cu untul topit si i-am pus intr-o forma rotunda cu fund detasabil niveland bine cu mainile.
Am dat tava la frigider pentru o ora.
Crema am facut-o asa:
Am taiat bucati piersicile si le-am amestecat cu iaurtul.
Am pastrat 100 ml din sucul de la compot pentru hidratarea gelatinei. Am pus gelatina in suc si am tinut pe foc mic amestecand mereu pana a devenit translucida. Temperatura nu trebuie sa depaseasca 60 de grade. Daca nu aveti termometru puteti verifica cu degetul sa fie fierbinte, dar suportabil. Altfel, se strica gelatina si nu-si mai face treaba, adica nu mai leaga si nu intareste compozitia.
Am lasat gelatina sa raceasca putin si apoi am adaugat-o la iaurt.
Smantana pentru frisca am mixat-o bine cu 150 gr. zahar pudra si am combinat-o apoi cu iaurtul si piersicile. Am omogenizat bine. Imediat am scos forma din frigider si am pus crema peste biscuiti.
Am dat la rece pana a doua zi cand am indepartat inelul detasabil dupa ce am dezlipit usor cu cutitul pe marginea tavii ca sa nu se rupa si sa se detaseze usor de tava.
Am ornat cu bombonele, fluturasi, inimioare din pasta de zahar si flori de napolitana ca sa arate vesel.
Ingrediente Desert tort rapid cu crema de iaurt si piersici
3 pachete de biscuiti digestivi cu scortisoara sau orice alt tip de biscuiti doriti (270 gr. biscuti) ;
400 ml smantana pentru frisca (grasime >30%);
1,4 kg de iaurt cremos, gras (grecesc), min. 10% grasime;
un borcan de piersici compot (720 ml);
150 gr. unt;
20 gr. gelatina granule;
150 gr. zahar pudra;
ornamente pentru decor: bombonele, flori din napolitana, fructe etc.