Desert tort rapid de biscuiti, fara coacere
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort rapid de biscuiti, fara coacere
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort rapid de biscuiti, fara coacere
Am o rețetă de prăjitură rapidă și ușoară de mult timp, dar am făcut-o doar acum o săptămână. Am intervenit si in reteta, am adaugat, sau am schimbat cateva ingrediente, dupa gustul meu si ce a iesit a fost delicios. Prajitura poate fi facuta de oricine, deoarece nu necesita multa indemanare si nu necesita coacere. Este o reteta rapida care merita folosita, din cand in cand, atunci cand vrem sa facem ceva dulce si simplu, dar oarecum festiv.
300 de grame de biscuiti 350-400 de grame de nutella / finetti / crema de ciocolata 500 ml de smântână grasă 100 de grame de stafide esență de rom 300 de grame de gem 100 de grame de nuci rumenite si tocateStafidele se opăresc 1 minut cu apă clocotită, se strecoară și apoi se țin hidratate în esență de rom câteva minute (aproximativ 2-3 lingurițe).
Rupeți biscuiții în bucăți potrivite, nu prea mici.
Amestecam bine nutella/finetti cu smantana si cand amestecul este omogen adaugam biscuitii sparti si stafidele, alaturi de esenta de rom. Incorporati cu grija ingredientele solide pentru a nu se sfarama.
Puneți biscuiții întregi într-o tavă inelară. (Am folosit folie pe care am pus-o dupa ce am udat tava, pentru ca mi s-a intamplat sa se blocheze inelul si nu am vrut sa patesc asa ceva. In acest fel, cu folia intinsa si aderata de tava umeda ea nu a existat acest risc și tortul a rămas intact, fără a-i afecta forma.)
Umpleți golul din tavă cu amestecul de biscuiți, nutella/finetti și stafide și nivelați ușor la suprafață. In loc de glazura se foloseste o dulceata bine legata, care se intinde uniform pe toata suprafata prajiturii.
La final, presara pe tort nuca rumenita si maruntita.
Dam prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore, dupa care poate fi feliata si servita. Dacă este lăsată mai mult timp, prăjitura va sta mai bine și mai ușor de feliat.
Ingrediente Desert tort rapid de biscuiti, fara coacere
300 grame de biscuiți
350-400 grame de nutella/finetti/cremă de ciocolată
500 ml de smântână grasă
100 grame de stafide
esență de rom
300 grame de gem
100 grame de nucă rumenită și mărunțită