Desert tort Rocher, cu fructe

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort Rocher, cu fructe

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort Rocher, cu fructe

 

Pentru trecerea dintre ani am pregatit acest tort cu crema dubla: crema de mascarpone combinata cu un jeleu de zmeura si crema Rocher care este absolut delicioasa, iti vine sa o mananci goala. A iesit super buna combinatia. M-am inspirat de pe un site polonez insa am facut unele modificari dupa placul meu. La multi ani, 2021! "Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

Blatul:

5 oua mari un praf de sare 150 g zahar tos 2 lg apa rece 100 g faina alba 25 g cacao

Crema de mascarpone:

250 g mascarpone 150 ml smantana pentru frisca 2 lgt zahar pudra 2 lgt esenta de vanilie

Jeleul de zmeura:

250 g zmeura congelata 2 lg zeama de lamaie 2 lg zahar 1 plic gelatina 100 ml apa rece

Crema Rocher:

250 g mascarpone 130 g crema de alune Nutella 40 g ciocolata cu lapte 20 g ciocolata amaruie 2 lg frisca 40 g alune de padure prajite si tocate

Ganache de ciocolata pentru ornat:

200 ml smantana pentru frisca 80 g ciocolata amaruie 20 g ciocolata cu lapte

Ciocolata pentru ornat:

50 ml smantana pentru frisca 30 g ciocolata amaruie 20 g ciocolata cu lapte 30 ml smantana pentru frisca 50 g ciocolata cu alune

Mai avem nevoie de:

lapte dulce pentru insiropat zmeura afine praline Ferrero Rocher frunzulite de menta

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile impreuna cu praful de sare pana devin tari. Se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se dizolva complet zaharul. Se adauga si apa rece si se mai mixeaza putin. Se adauga pe rand cate un galbenus si se amesteca cu o spatula. Faina si cacaoa se amesteca apoi se incorporeaza in spuma in 2 reprize. Se toarna amestecul intr-o tava cu diametrul de 21 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade pt 35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in 3 parti.

Jeleul de zmeura: Intr-o craticioara se pune zmeura congelata cu sucul de lamaie si zaharul. Se transfera pe foc si se lasa pana se topeste zaharul si se isi lasa zeama. Separat, se pune gelatina la hidratat in apa rece apoi se toarna peste jeleul caldut si se amesteca energic pentru a se dizolva. Se lasa sa se raceasca complet.

Crema de mascarpone: Intr-un bol se mixeaza mascarponele cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Se toarna cate putin din frisca si se mixeaza pana se obtine o crema mai consistenta, nu foarte moale. Se lasa deoparte.

Crema Rocher: Se zdrobesc alunele si se pun la prajit intr-o tigaie, nu foarte mult timp. Se iau de pe foc si se decojesc. Se lasa la racit apoi se toaca mai marunt.

Ciocolata impreuna cu frisca se incalzeste si se amesteca pana se topeste in intregime. Se lasa la racit.

Intr-un bol se amesteca mascarponele cu crema Nutella. Se adauga si ciocolata topita si racita si se mixeaza in continuare. La final se adauga alunele tocate si se amesteca bine. Se da la rece pana se va folosi la umplerea tortului.

Ganache de ciocolata: Se incalzeste frisca (nu se fierbe) impreuna cu ciocolata rupta bucatele si se amesteca energic pana se topeste si devine omogena. Se lasa la rece cel putin 2 ore dupa care se mixeaza pentru scurt timp, altfel va fi prea tare pentru a orna tortul.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza partea de deasupra a tortului, se insiropeaza cu lapte dulce apoi se unge cu crema de mascarpone. Se pastreaza din crema o parte care se pune intr-un posh cu dui rotund cu care se va face o margine pentru a nu curge jeleul. Se toarna jeleul, se niveleaza apoi se asaza al doilea blat. Se insiropeaza cu lapte si se unge cu crema Rocher. Se pune deasupra zmeura si se asaza ultimul blat insiropat cu lapte. Se Da la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

Se unge deasupra si pe laterale cu ganache-ul de ciocolata.

Intr-o craticioara se topeste ciocolata amaruie si cea cu lapte in frisca. Se omogenizeaza bine apoi se lasa sa se racoreasca usor. Cu ajutorul unei lingurite se toarna pe marginea tortului, controland fluxul de picurare. In aceeasi craticioara se topeste ciocolata cu alune impreuna cu frisca. Se lasa sa se racoreasca apoi se toarna deasupra tortului si se niveleaza cu grija.

Se orneaza dupa imaginatie cu zmeura, afine, praline Ferrero Rocher si frunzulite de menta. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Ingrediente Desert tort Rocher, cu fructe

5 oua mari

un praf de sare

150 g zahar tos

2 lg apa rece

100 g faina alba

25 g cacao

250 g mascarpone

150 ml smantana pentru frisca

2 lgt zahar pudra

2 lgt esenta de vanilie

250 g zmeura congelata

2 lg zeama de lamaie

2 lg zahar

1 plic gelatina

100 ml apa rece

250 g mascarpone

130 g crema de alune Nutella

40 g ciocolata cu lapte

20 g ciocolata amaruie

2 lg frisca

40 g alune de padure prajite si tocate

200 ml smantana pentru frisca

80 g ciocolata amaruie

20 g ciocolata cu lapte

50 ml smantana pentru frisca

30 g ciocolata amaruie

20 g ciocolata cu lapte

30 ml smantana pentru frisca

50 g ciocolata cu alune

lapte dulce pentru insiropat

zmeura

afine

praline Ferrero Rocher

frunzulite de menta

Categorii