Desert tort Saint Honore

Reteta culinara Desert tort Saint Honore din categoria Torturi. Specific Franta. Cum sa faci Desert tort Saint Honore

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort Saint Honore

 

Tort Saint Honoré (sfântul-patron al bucătarilor şi patiserilor) cu aluat opărit, decorat cu cremă de vanilie şi cremă ganache, apoi cu mici choux-uri umplute cu cremă de vanilie şi de ciocolată şi ornate cu aureole de sfânt din zahăr caramelizat, specifice acestui desert. "Reteta cu dragoste"

Ingrediente Desert tort Saint Honore

Pentru choux-uri şi foaie:

450 ml apă,

200 ml ulei,

Un praf de sare,

350 g făină,

5 oua (medii) şi un albuş,

Opţional: 1 linguriţă praf de copt;

Pentru cremele de vanilie şi ciocolată:

400 ml lapte,

5 gălbenuşuri,

3 linguri rase cu făină,

3 linguri zahăr,

1 păstaie de vanilie,

100 g unt,

6 pătrăţele ciocolată neagră,

2 linguri frişcă lichidă,

Pentru crema ganache:

150 ml frişcă lichidă,

100 g ciocolată albă,

Pentru aura şi decoraţiuni:

6 linguri zahăr

Categorii